Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Lyden av skogen

Mer info

En leken konsertopplevelse som går over stokk og stein.

På tur i skogen sanker lille T-Sound lyder til samlingen sin, mens hans kompanjong Boss insisterer på at lydene bør brukes til å starte museum.

Historien i den nyskrevne barneforestillingen fortelles gjennom sang, musikk og store, fargerike illustrasjoner laget av barnebokforfatter Åshild Kanstad Johnsen. Hun har blant annet skapt bøkene om Kubbe og er kjent for sin karakteriske, nydelige strek.  

Musikken er skrevet av festspillkomponist Øyvind Torvund for piano- og perkusjonskvartetten Yarn/Wire, og under Festspillene får en ny versjon av forestillingen sin premiere. Torvunds musikk består  av både sci-fi-lyder, synthmelodier og opptak fra naturen, og fremføres på et kobbel av  instrumenter.

Forslaget om å gjøre en barneforestilling kom opprinnelig fra amerikanske Yarn/Wire, som har vært en av Torvunds samarbeidspartnere i en årrekke. 

– Jeg likte ideen om å skrive for barn, og forestilte meg et slags muppetshow fra 70-tallet som handlet om å ta opp lyder og bruke dem i en stor utstilling, sier Torvund.

Bilde over: Foto Pascal Perich, illustrasjon Åshild Kanstad Johnsen.

Informasjon

​Tid og sted for Lyden av skogen annonseres senere. Les mer om festspillkomponist Øyvind Torvund.

Sist oppdatert: 04/12/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt