Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

LYDER RØED QUINTET

Mer info

LYDER RØED flygelhorn og trompet
AKSEL RØED saksofon
PHILIP GRANLY piano
ANDREAS SVABØ bass
ELIAS TAFJORD trommer

Denne kvintetten ble satt sammen av trompetisten Lyder Røed i 2023, etter at han hadde spilt med alle musik i forskjellige settinger gjennom flere år. Bandet består av Lyders absolutte favorittmusikere og utgjør en perfekt kombinasjon for musikken som spilles. Medlemmene er kjent fra en lang rekke ulike prosjekter som Fieh, Tigerstate, Philip Granly Trio, General Post Office og Gabriela Garrubo.

Den nye musikken til Lyder Røed Quintet er ekte og ærlig. Inspirert av Art Blakey & The Jazz Messengers, Nat Adderley og mye av jazzmusikken som ble komponert på 60-tallet og ikke minst Roy Hargrove fra nyere tid. Siden første utgivelse har musikken utviklet seg og beveget seg mer mot den amerikanske jazztradisjonen, men har fremdeles en forankring i det norske jazzlandskapet.

Lyder Røed har nettopp gitt ut albumet «Fresspace» sammen med OJKOS, og i høst slipper kvintetten hans ny plate på Jazzland. Den ble spilt inn over en hel uke i Flerbruket Studio med alle musikerne samlet i samme rom. Fredag 13. september får du også oppleve hele bandet på samme scene i Sardinen på USF Verftet.
Fotograf: Signe Fuglesteg Luksengard.

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00
 

Sist oppdatert: 06/19/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt