Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Lysefjorden Inn - Ultramaraton

Overview

Lysefjorden er en norsk fjord som ligger i Forsand kommune i Rogaland fylke og er 42km lang . Lysefjorden Inn Ultramaraton følger rutenettet til Stavanger Turistforening og er på 62 km og har hele 2500 høydemeter. Løpet er Rogalands hardeste ultramaraton. Løpet er ett distanseløp hvor den som raskest tilbakelegger distansen vinner.

Lysefjorden er en norsk fjord som ligger i Forsand kommune i Rogaland fylke og er 42km lang . Lysefjorden Inn Ultramaraton følger rutenettet til Stavanger Turistforening og er på 62 km og har hele 2500 høydemeter. Løpet arrangeres for sjette gang 2. juni 2018 og er Rogalands hardeste ultramaraton. Løpet er ett distanseløp hvor den som raskest tilbakelegger distansen vinner.

Løpet setter store krav til deltagerne, men er en opplevelse du sjeldent får i en idrettskonkurranse. Terrenget er luftig og spektagulært. På selve maratondagen blir den stille naturen byttet ut med heiarop, en kontrast som ofte gir et adrenalinkick, du vil allikevel få tilstrekkelig tid med å være alene med fjellet og fjorden.

Løpet veksler fra å løpe nede ved fjorden til de høyeste fjell inn fjorden. Løperne vil kunne se bort til Norges mest populære fjell - Preikestolen. På andre siden av fjorden vil du se Flørli som har verdens lengste tretrapper på 4444 trappetrinn. Videre inn langs ruta vil du se over til Kjerag med den karakteristiske Kjeragbolten. Løpet passerer unike steder som Hengjanenibbå (miniatyr av Prekestolen) og nedlagte gårder som Bratteli og Bakken som klorer seg fast til fjellsiden. Før du kommer i mål vil løpet passere ett stort vannmagasin som tilhører ett av Norges største energikonsern Lyse.

Dette er ikke bare ett løp, men en løpsopplevelse.

  • Last Updated: 03.01.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 6. juni 2020

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Lysefjorden Inn - Ultramaraton
Your Recently Viewed Pages