Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Ryfylke Forsand

Lysefjorden Inn - Ultramaraton

Overview

Lysefjorden Inn Ultramaraton


Lysefjorden er en norsk fjord som ligger i Forsand kommune i Rogaland fylke og er 42km lang . Lysefjorden Inn Ultramaraton følger rutenettet til Stavanger Turistforening og er på 62km og har hele 2500 høydemeter. Løpet arrangeres for fjerde gang 4.juni 2016 og er Rogalands hardeste ultramaraton. Løpet er ett distanse løp hvor den som raskest tilbakelegger distansen vinner.


Løpet setter store krav til deltagerne, men er en opplevelse du sjeldent får i en idrettskonkurranse. Terrenget er luftig og spektagulært. På selve maraton dagen blir den stille naturen byttet ut med heiarop, en kontrast som ofte gir et adrenalinkick, du vil allikevel få tilstrekkelig tid med å være alene med fjellet og fjorden.


Løpet veksler fra å løpe nede ved fjorden til de høyeste fjell inn fjorden. Løperne vil kunne se bort til Norges mest populære fjell - Prekestolen. På andre siden av fjorden vil du se Flørli som har verdens lengste tretrapper på 4444 tretrinn. Videre inn langs ruta vil du se over til Kjerag med sin karakteristiske kjeragbolt. Løpet passere unike steder som Hengjanenibbå (miniatyr av Prekestolen) og nedlagte gårder som Bratteli og Bakken som klorer seg fast til fjellsiden. Før du kommer i mål vil løpet passere ett stort vannmagasin som er ett av Norges største energikonsern Lyse nett.


Ikke bare ett løp, men en løpsopplevelse.

  • Last Updated: 12.12.2016
  • Source: Region Stavanger
Dates
lørdag 3. juni 2017

See All
Click to activate
Forsand, Norway
The latitude and longitude
58° 54' 22" N / 6° 4' 29" E
Lysefjorden Inn - Ultramaraton
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad