Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ålesund & Sunnmøre Ålesund

Lyset på lenger 24. oktober på KUBE og 4-retters på BRO

Overview

«Lyset på lenger» 24. oktober på KUBE og
4- retters middag på BRO
SANSELIG AFTEN

Billetter 595 kr.
Kjøpes på tikkio.no
Kun forhåndsreservasjon

Lukt er menneskets mest sensitive sans, likevel blir den gjerne underkommunisert.
24. oktober kl. 19.00 har Jugendstilsenteret & KUBE og BRO den store glede av å invitere til en kveld der lukt og smak spiller hovedrollen.
Bestill din billett på Tikkio allerede nå, og sett av kvelden til å lære, nyte, oppleve, assosiere og ha det hyggelig.

For anledningen har vi invitert luktkunstner og forsker Sissel Tolaas som sammen med forskeren Gro Bjerga fra forskningsinstituttet NORCE skal snakke om kunstverket «The Edge of Norway & Happy Salmon» som er en del av det tverrfaglige forskningsprosjektet «aMASE». Kunstverket ble skapt spesielt for utstillingen «The Edge of the Sea» som for tiden vises på KUBE.
BRO stiller med kjøkkensjef Ronny Kolvik og restaurantsjef Joakim Hoff. De har satt sammen helt unike lukter og smaker for anledningen. Disse vil følge oss gjennom hele kvelden og ende opp i en enestående spesialkomponert 4-retters meny, som serveres på BRO.

Program:

Sissel Tolaas og Gro Bjerga i samtale på KUBE, om kunstverket «The Edge of Norway & Happy Salmon» og det tverrfaglige prosjektet «aMASE». Vi sniffer på kunstverket.

I utstillingssalene på KUBE får vi får lukte og smake på på teasere fra BRO, direkte inspirert av verket «The Edge of Norway & Happy Salmon».

4-retters spesialkomponert meny på BRO.

Sissel Tolaas:
Sissel Tolaas bor i Berlin. Hun har en bakgrunn innen kjemi, matematikk, språk og kunst fra universitetene i Oslo, Warszawa, Moskva, St. Petersburg og Oxford. Siden 1990 har hun jobbet med ulike sider ved luktesansen vår og hvordan den er kulturbetinget. Hun forsker på betydningen av lukt i ulikefelt som naturvitenskap, kunst og design, og har utviklet et luktearkiv som består av over 7.000 lukter. Tolaas har nylig etablert et arkiv over verdens ulike hav, og for tiden driver
hun et forskningsprosjekt i samarbeid med Universitetet i Bergen om marine sanseenzymer. I januar 2004, med støtte fra IFF (International Flavours and Fragrances), grunnla Tolaas luktelaboratoriet SMELL RE_searchLab i Berlin, som støtter tverrfaglige prosjekter og forskning omkring luktesansen, lukter og dufter. Hun har nylig stilt ut på NGV­triennalen på National Gallery of Victoria i Melbourne (2017–18), den 7. Moskva-biennalen (2017–18) og samtidskunstbiennalen i Riga (RIBOCA1, 2018).

Kunstverket «The Edge of Norway & Happy Salmon» inngår i det tverrfglige forskningsprosjektet «aMASE» som omhandler resteråstoff fra fiskeindustrien. Gjennom feltarbeid ved norskekysten har Toolas ved hjelp av avansert teknologi samlet inn luktmolekyler fra oppdrettsfisk og fiskeavfall. Prosjektet er en utforskning av den informasjonen som ligger i lukten, og betydningen denne har for språk og kommunikasjon.
Tolaas påpeker hvordan vi baserer våre beskrivelser av en lukt på kontekst, tidligere erfaringer og konnotasjoner, og at måten vi snakker om lukten er basert på de tankene vi allerede har om den. Prosjektet utfordrer disse innarbeidede fordommene og inviterer publikum inn som aktive bidragsytere. Gjennom å presentere luktene på et nøytralt vis gjør hun et forsøk på å generere et nytt språk for de spesifikke luktene fra fiskeindustrien utover bekrivelser som at noe lukter «godt» eller «vondt». Nye begreper og uttrykk som kommer frem i møte med luktene vil bli bevart og analysert i den videre forskningen.

Gro Bjerga:
Forskningsleder og bioteknolog Gro Bjerga ved NORCE forsker på marine enzymer som kan gi bedre lukt og smak på restråstoff fra laks. Hun har samarbeidet tett med industrien, og mener det ligger nye muligheter for flere her.

BRO:
Kjøkkensjef er ingen ringere enn Ronny Kolvik, som de siste syv årene har vært kjøkkensjef og daglig leder på anerkjente Arakataka i Oslo. Med seg på laget har han erfarne Joakim Hoff som restaurantsjef. Joakim har blant annet vært restaurantsjef og vinansvarlig på legendariske Grand Hotel i Oslo. BRO åpnet dørene i 2018 og er et pulserende hjerte i sentrum av Ålesund. Med konseptet Sunnmørsk kystgastronomi ønsker BRO å utforske lokale sesongvarer, og la disse spille hovedrollen i en meny som endrer seg i takt med tilgangen på råvarene.

  • Last Updated: 16.10.2019
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

to. 24. oktober 2019 19:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Lyset på lenger 24. oktober på KUBE og 4-retters på BRO
Your Recently Viewed Pages