VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Møster!

  • Georgernes verft 12, Bergen
  • +47 55307410
  • 10. oktober 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Etter 10 år med soniske utforskninger på plateselskapet Hubro, gir bandet Møster! nå ut sitt femte album. og markerer dette med en releaseturné.

'Dust Breathing' markerer et foreløpig høydepunkt som kombinerer doom- og prog-elementene fra Inner Earth (2014) og låtskriverkvalitetene fra When You Cut Into The Present (2015) med det særegne Møster!-soundet fra det sjangerspringende eposet States of Minds (2018).

Bandet består fortsatt av primus motor og saksofonist Kjetil Møster, gitarist Hans Magnus Ryan kjent som 'Snah' fra Motorpsycho, bassist Nikolai Hængsle fra Band of Gold og Elephant9, og trommeslager Kenneth Kapstad.

Møster! turnérer jevnlig over hele Europa, og har spilt på alt fra små klubber til store festivaler. Dagbladet trillet terningkast 6 for Øya-konserten i 2015, og etter konsert på Henie-Onstad Kunstsenter i 2018 skrev Arild R. Andersen for jazzinorge.no: Etter konserten, tilbake i sola, snakker mitt følge om hvordan det kan oppleves å lukke øynene og føle seg helt omsluttet. Vi er alle tatt av opplevelsen. Søndag formiddag har jeg fortsatt den tunge Møster!-pulsen i meg.

'Dust Breathing' fremstår som bandets mest helstøpte og organiske så langt, og makter å binde sammen de mangfoldige inspirasjonskildene bandet har hatt med seg gjennom årene, til et eget og særpreget uttrykk.

THE MØSTERS:

Kjetil Møster er en saksofonist som siden begynnelsen av 2000- tallet kontinuerlig har utforsket nye territorier med instrumentet og hoppet mellom sjangre. I 2006 ble han kåret til «International Jazz Talent of the Year», tett fulgt av pause fra jazzscenen for å turnere med elektro-rockerne Datarock. Han har vært involvert i prosjekter med Trondheim Jazz Orchestra feat. Chick Corea og Pat Metheny, spilt inn og turnert med Röyksopp & Robyn, Lars Vaular og Enslaved, skrevet musikk for sinfoniettaen BIT20, og har vært involvert i en rekke eksperimentelle prosjekter.

Gitarist Hans Magnus Ryan er også kjent som 'Snah' fra Motorpsycho, hvor hans fantasifulle og banebrytende gitarlyd er en av hovedpilarene. Han deltar også på Deathprods album og konserter, og gir ut musikk med BOL & SNAH, Reflections in Cosmo og trommeslager Thomas Strønen.

El-bassmann Nikolai Hængsle er kjent for sin distinkte basslyd og bankende driv gjennom bandene Elephant9 og Band of Gold. Han er kjent for et bredere publikum som bassisten i BigBang og National Bank.
Trommeslager Kenneth Kapstad har klart mesterstykket å slå sammen virtuose jazzkvaliteter med autentisk rock-estetikk. Han fanget verdens oppmerksomhet da han begynte å spille med Motorpsycho i 2007, og har gitt ut musikk med Monolithic, Goat the Head, Grand General og Stein Thorleif Bjella.

  • Last Updated: 14.09.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 10. oktober 2021 19:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Møster!
Your Recently Viewed Pages