Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Maijazz i Stavanger

Mer info

Maijazz vender tilbake med solide artister. Fra den spede begynnelse og fram til i dag har festivalen vokst seg solid, sterk og stor.

Maijazz er blitt en av de fremste tilbakevendende kulturbegivenheter i Stavanger-regionen. Som de fleste kulturprosjekt hadde Maijazz også en utfordrende oppstart og det var ikke gitt at de skulle lykkes. Festivalen er et resultat av et sterkt samspill mellom dyktige kunstnere, frivillige ildsjeler, støttende politikere, lojale sponsorer og ikke minst et stadig voksende og kompetent publikum. Alle har på hver sin måte spilt en avgjørende rolle for å utvikle festivalen til en av landets ledende i sin kategori. Maijazz er opptatt av å spille en rolle i den spennende utviklingen og utfordringen Stavanger-regionen står overfor.

Maijazz gir gode opplevelser og liv i byen

Maijazz skal bidra til musikkglede, innsikt og refleksjon. Men selvsagt også til god underholdning, gode opplevelser og liv i byen. Maijazz har bidratt til regionen med artister som Jan Garbarek, Pat Metheney Group, Herbie Hancock, E.S.T, Joe Zawinul, Youssou N’dour bare for å nevne noen få av de som har besøkt Stavanger og Maijazz.

Maijazz er i stadig utvikling

Maijazz ønsker å være en drivkraft i den kulturelle utviklingen i regionen. De seneste årene har det etablerte samarbeidet med Universitet i Stavanger virkelig skutt fart. Bjergsted Jazz Ensemble er en hjørnestein i festivalen. Serie «Tett på en Helt» (Blå Trå serien hos Stavanger Jazzforum) er blitt noe av det mest populære hos studentene ved Instituttet for Musikk og Dans/ UiS. Samarbeidet med Stavanger Katedralskole / Musikk Dans og Drama, Vågen videregående i Sandnes, St. Svithun videregående og Kulturskolen i Bjergsted handler om utvikling av musikere, musikklivet i regionen og ikke minst publikumsutvikling.

Sist oppdatert: 06/17/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt