Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Mandelhuset - Våge - DANIELA IANCU JOHANNESSEN, MEZZO SDPRAN - MAI GOTO, PIANO

Mer info

Fra Grieg til sør-Amerikanske rytmer, blues og musicals - mer program kommer

Daniela fremfører sine personlige favoritter  sammen med sin partner Mai Goto i Naustet ved Mandelhuset i Våge, Tysnes
OBS: Dette er en utenbys konsert på  Våge - Tysnes

Mezzosopranen og kontra-alten Daniela Iancu Johannessen bor i Bergen, og arbeider for tiden med Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og er fast ansatt i Edvard Grieg Vokalensemble fra 2012. Hun er aktiv både som solist og korsanger. Fra 1993 til 2005 sang Iancu i det prisbelønte koret Sursum Corda, ledet av Diodor Nicoară. Hun var ansatt i Timisoara Philharmonic Choir Ion Romanu fra 1992 til 2010. Med disse korene har hun gjennomført omfattende turnéer i hele Europa og USA. Iancu Johannessen har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i hjembyen Timisoara i Romania. Her fullførte hun sine masterstudier i sang og tolkning av samtidsmusikk. 
Daniela har en lang og innholdsrik karriere som ensemblesanger, men også som solist i operaer og oratorier. Roller hun har innehatt innbefatter blant annet Azucena og Ulrica i henholdsvis Verdis Trubaduren og Maskeballet ved den rumenske nasjonaloperaen i Timisoara. Hun har også hatt rollen som skogvokterens kone og Uglen ved Bergen Nasjonale Operas oppsettning av Den listige lille reven av Janacek.

Innenfor vokalsymfoniske verker og oratorier har hun blant vært solist i Haydns Skapelsen, Jesu syv siste ord på korset og Stabat Mater, Rossinis Stabat Mater, Mozarts Requiem, Kroningsmesse, Beethovens 9. symfoni, Pergolesis Stabat Mater, Mendelssohns Elias, Handels Messias, Schumanns Paradis og Peri, Bernsteins Mass og Verdis Requiem.


Den japanske pianisten Mai Goto har sin pianoutdanning fra Osaka Universitet i Japan, hvor hun studerte med Atsuhiko Shimizu. Hun studerte deretter ved Franz Liszt-akademiet i Ungarn med György Nádor. I 2012 tok hun mastergrad i utøvende musikk ved Griegakademiet, hvor hun studerte med Signe Bakke og Torleif Torgersen.I 2020, vant Mai første pris under "Emil Rotundu" competition, i Romania, i tillegg til flere priser i nasjonale konkurranser i Japan, og i 2009 fikk hun førstepris i "The 24th International Music  Competition Rovero d'Oro" i Italia. Mai er en allsidig musiker og opptrer med solokonserter og kammermusikk. Hun har sin base i Bergen, hvor hun regelmessig spiller konserter. I tillegg har hun opptrådt i en rekke europeiske land, USA og Japan.

Sist oppdatert: 07/10/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt