Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Marie-Ange Nguci

Overview

Stjerneskudd på pianisthimmelen.

Den albansk-fødte pianisten Marie-Ange Nguci er i ferd med å gjøre en kometkarriere, og har på kort tid debutert med noen av verdens ledende orkestre. Hun ble for alvor kjent med albumet En Miroir fra 2018, der hun spilte pianoverk av komponister som er mest kjent som organister og improvisatorer.  
Pianisten har også hatt en både lynrask og omfattende akademisk karriere. Etter å ha kommet inn på Paris-konservatoriet som 13-åring, tok hun mastergraden i utøvende musikk på tre år i stedet for de vanlige fem. Hun fortsatte med flere mastergrad-studier, og i 2016, da hun var 18, ble hun akseptert som doktorgradsstudent ved City University i New York. Hun har også studert dirigering, orgel, cello og det elektroniske musikkinstrumentet ondes martenot, og hun snakker sju språk.  
Med sitt brede interessefelt setter Marie-Ange Nguci gjerne sammen originale konsertprogrammer. Repertoaret hennes går fra barokk, klassisk og romantisk til samtidsmusikk. I Troldsalen starter hun med Bachs ikoniske Chaconne, «fiolinistenes Himalaya», i et arrangement for piano av den italienske komponisten Ferruccio Busoni. Denne konserten er hennes første i Norden.
«Et av de mest lovende talentene i sin generasjon»  – LE FIGARO
Foto: Caroline Doutre
STØTTET AV
Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

  • Last Updated: 24.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 5. juni 2022 19:30 20:40

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Marie-Ange Nguci
Your Recently Viewed Pages