VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark TINN

Marispelet ved Rjukanfossen

Overview

Marispelet ved Rjukanfossen omtales som et av Norges beste spel og er basert på et gammelt sagn. Sagnet handler om Mari og Øystein og deres forbudte kjærlighet.

Marispelet 2021 er erstattet med konsertforestilling med flere av Marispelets tidligere aktører. Mer informasjon finner du her; KLIKKE FOR INFORMASJON eller du kan gå rett til bestilling av billetter her; KLIKK FOR BILLETT

 

___________________________________________________________________________________

Marispelet 2021 er dessverre avlyst grunnet Covid-19, men kommer sterkere tilbake i 2022!

Marispelet er en gripende kjærlighetshistorie om den viljesterke Mari og fattiggutten Øystein, i spelet som er omtalt som et av Norges beste spel.

Skuespillere og musikere i Marispelet er av ypperste klasse, sammen med en stor gruppe fantastiske amatører gjør dette til en begivenhet man må få med seg.

Om Marispelet ved Rjukanfossen:

- Marispelet ved Rjukanfossen er Telemarks Romeo og Julie-historie, på kanten av juvet ut mot Vemork og Rjukanfossen. Dette er sommerens vakreste kjærlighetshistorie.

Marispelet ved Rjukanfossen er i sannhet et drama på kanten av stupet. Her får publikum oppleve den gripende kjærlighetshistorien om den viljesterke Mari og fattiggutten Øystein.

Skuespillere og musikere spiller sammen med en stor gruppe fantastiske lokale amatører og gjør dette til en ”kulturbombe” i følge Telemark Arbeiderblad.

Når Rjukanfossen slippes i siste scene og de elskende står på kanten av stupet sitter publikum med klump i halsen og Marispelet lever opp til Mona Levins anmeldelser om å være et spel av “spektakulært merke”.

Musikken er vakker og bærer med seg røtter fra folkemusikken. Dette suppleres med vakker kveding fra lokale folkemusikere. Marispelet ved Rjukanfossen er en kulturbegivenhet du ikke må gå glipp av! 

 

For mer informasjon om spelet se: FACEBOOK og Marispelets internettsider.

  • Last Updated: 13.07.2021
  • Source: Visitrjukan AS
Dates

on. 20. juli 2022

to. 21. juli 2022

fr. 22. juli 2022

lø. 23. juli 2022

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Marispelet ved Rjukanfossen
Your Recently Viewed Pages