Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Marius Neset

Overview

Ny musikk med hele skalaen av musikalske følelser.

Komponisten og saksofonisten Marius Neset fra Os kunne i september urfremføre sitt tredje samarbeidsprosjekt med samtidsorkesteret London Sinfonietta, og det i selveste Royal Albert Hall under BBC Proms.  

Bestillingsverket heter Geyser, og er skrevet for jazzkvintett og kammerorkester. Mottakelsen i London var god: «Med en utvidet palett å leke seg med, og verdens mest berømte konsertsal å fylle, løp Neset løpsk i en trollbindende forestilling som gikk gjennom hele skalaen av musikalske følelser og sikret energiske tilrop og tre fremkallinger for å ta imot applaus,» skrev London Jazz News.  

Komponisten så opprinnelig på verket som en feiring etter pandemien; av musikken og av den spesielle stemningen som oppstår når musikere treffes for å opptre sammen. Så invaderte Russland Ukraina, og Neset kjente et behov for å gå tilbake til delene han allerede hadde skrevet, ta fra hverandre elementer, løsne strukturer og legge inn en følelse av mørke og fortvilelse. Slik fikk metaforen i tittelen enda flere lag.   

På denne festspillkonserten fremføres Geyser for første gang i Norge, og med seg har Neset BIT20 Ensemble og sitt eget band. 

Foto: Roar Vestad

  • Last Updated: 19.03.2023
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 4. juni 2023 19:30 20:35

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Marius Neset
Your Recently Viewed Pages