VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trøndelag RØROS

Marja Mortensson og KORK

Overview

Verket Raajroe – The Reindeer Caravan speiler inntrykk fra vår aller viktigste fortellertradisjon, vuelie – joiken. Verket formidler de lange linjene i vår samiske historie, kjærligheten til naturen og reinen, det som gir oss liv; de gode minnene som lever i oss og en sterk tro på de kommende generasjonene.

Men vårt liv preges også av den politikk som er ført. Hva vil det si å vokse opp i en levende tradisjon, der noen deler står så sterkt og andre kun er vage minner om en svunnen tid? Vår sterke fortellertradisjon er det viktigste vi har, og i joiken lever den evig.

Marja Mortensson er en av tradisjonsbærerne for sør-, og umesamisk joiketradisjon. Sammen med trioen bestående av Daniel Herskedal og Jakop Janssønn har de formet et nytt landskap for joiken. Joiken formidles i stort format og denne gangen er det Kringkastingsorkesteret som dras inn i joikens univers, mektig og vakkert orkestrert av Daniel Herskedal.

  • Last Updated: 16.09.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

fr. 1. oktober 2021 20:00 21:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Marja Mortensson og KORK
Your Recently Viewed Pages