Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Kilden Teater- og Konserthus

Marte Wulff & Charlotte Qvale - Senk dine hvite vinger - En førjulskonsert

  • Sjølystveien 2, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 24. november 2016 - 24. november 2016
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Marte Wulff fra Kristiansand og Charlotte Qvale fra Mandal er begge artister og låtskrivere med allsidige kunstneriske karrierer bak seg. Som vokalister har de hvert sitt særpreg, og sammen har de rendyrket et utrykk der tostemmighet i et særegent stemningsfullt lydbilde står i fokus.

Når de to soloartistene nå har slått seg sammen, er det fordi de har en visjon om å skape noe nytt og unikt innenfor julemusikkens velopptråkkede landskap.

Qvale og Wulff ville bidra i julemylderet med en sang som henvendte seg til alle - ikke bare de kristne - men likevel hadde en dypere mening enn ”på låven sitter nissen”. Låten ble A-listet på P1 og fikk massiv oppmerksomhet i media grunnet budskapet, som enkelte feiltolket som anti-kristelig og kontroversielt.

Noen få kritiserte, men langt flere roste låten og ønsket den hjertelig velkommen. Det endte med at duoen bl.a. fikk trykket en tosiders kronikk i Dagbladet hvor de skrev om tanken bak låta , og svarte på kritikken. Deretter fulgte de opp med en juleturne litt utenom det vanlige der de la konsertene til barer, kulturhus og andre alternative spillesteder. Ikke fordi de spesifikt ønsket å unngå kirker, men for å understreke at de ville ha god takhøyde for musikken uavhengig av religiøs tilhørighet eller overbevisning. Materialet de fremførte var en blanding av utradisjonelle tolkninger av tradisjonell julemusikk, egne låter og et par vinterlåter. Alt dette i et lydbilde som er langt mindre polert enn i de sedvanlige juleoppsettene.

Dette ble svært godt mottatt av konsertpublikummet og gav mersmak for artistene, så julen 2015 utga de en del av disse låtene på en plate med tittelen Senk dine hvite vinger. (Universal Music).

Singelen fra plata, Vandrer på en sky er duoens egen oversettelse av sangen Walking In The Air fra filmen The Snowman i en ganske annen drakt en man tidligere har hørt den.

Wulff og Qvale har skapt sitt eget juleunivers og representer et alternativ til de mer tradisjonelle julekonsertene som florerer i landets kirkerom hver jul.

Med seg har de et glitrende og samspilt band bestående av trompetist og multimusiker Sjur Miljeteig, Gitarist Kjetil Grande, bassist Morten Martens og trommeslager Gunnar Sæter.

  • Last Updated: 04.10.2016
  • Source: Visit Kristiansand
Dates
torsdag 24. november 2016

See All
Click to activate
Kristiansand S, Norway
The latitude and longitude
58° 8' 21" N / 7° 59' 47" E
Marte Wulff & Charlotte Qvale - Senk dine hvite vinger - En førjulskonsert
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad