Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Marthe Wang

Mer info

Vi gleder oss til Marthe Wang igjen inntar Håkonshallen for å spille førjulskonsert 10. desember 2024!

Marthe Wang bergtok en utsolgt Håkonshall med sin klokkeklare, vakre stemme, og sine tekster og låter på bergensk i desember 2023. Hun beskriver det selv som en drømmekveld, og nå kommer hun tilbake:

- Å spille konsert i Håkonshall i desember ifjor var en fantastisk opplevelse! Det er et helt spesielt fint rom å spille i; med så mye historie og en egen stemning. Jeg gleder meg til å kunne fylle rommet igjen, med både mine gamle og nye låter, og selvsagt noen julesanger. Jeg har med meg et nydelig band (Markus Lillehaug Johnsen, Andreas Ulvo m.fl.) satt sammen for anledningen, så dette blir en unik og stemningsfull kveld.

Marthe Wang ble raskt allemannseie da hun brakdebuterte med det kritikerroste albumet «Ut og se noe annet» i 2017. Hun ble Spellemann-nominert i kategorien Viser og mottok både Teksforfatterfondets Lyspunktpris og den gjeve TONOs EDVARD-pris for tekstene sine. Låten hennes "Til deg" har blitt en del av den norske sangskattekisten og har over 11 millioner streams på Spotify.  I 2020 fulgte hun opp debutsuksessen med det strålende andrealbumet «Bakkekontakt» som i likhet med hennes første plate også ble nominert til Spellemann. Med terningkast 6 fra Bergensavisen, terningkast 5 fra VG og glimrende ord fra Dagens Næringsliv med fler har hun posisjonert seg som en landets mest lovende visesangere.

"Sjelden har noe så alminnelig som å holde beina på jorden vært så ekstraordinært" - Tor Martin Bøe, VG

" (...) men hun kunne like gjerne fått pris for sin usedvanlig klare stemmeprakt" - Audun Vinger, DN

Sist oppdatert: 05/22/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt