Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger STAVANGER

Martinique: Matti Røssland

Overview

Matti er nå aktuell med sitt femte studioalbum «Glad når du smile» (Forte Music). Og som seg hør og bør når vi har med en ordkunstner av rang å gjøre: Tekstene står sentralt.

Matti er nå aktuell med sitt femte studioalbum «Glad når du smile» (Forte Music). Og som seg hør og bør når vi har med en ordkunstner av rang å gjøre: Tekstene står sentralt. Det er en sjelden nærhet i det Matti Røssland skriver og tekstene har gjerne dobbel bunn og innhold utover ordene selv. Underfundig, varmt og fengende slik Matti er en mester på.

Vi fikk klare meldinger allerede på debutplaten «Før hanen galer» (Norsk Plateproduksjon/1989). I strofer, tekstlinjer og anslag fortalte den unge vestlandspoeten at han var kommet for å bli, og unggutten fra Husnes med kassegitar og iørefallende melodier var godt stoff i alle medier. «La meg få drømma» gikk rett inn på VG-lista, NRK lagde video til «Sånn livet e’» og Matti debuterte foran kongefamilien og 20 000 speidere på Skaugum. Resten er historie. En broket historie om flotte kritikker og sjeldne utgivelser.

Men at han har en fin penn er ingen hemmelighet. Matti Røssland er viden kjent i Norges musikkretser for sine tekster og melodier, og har alltid fikset kunsten å snekre melankolske gladlåter i beste New Jersey-tradisjon. På sin egen måte på sin egen dialekt. -De liker seg best om natten.. Da samler de seg sammen og lager et lurveleven uten like, smiler Matti og forteller om tekstlinjer og melodier som presser seg på og forlanger å bli tatt på alvor. -Noen sanger har dessverre den uvanen å dukke opp når en minst aner det og absolutt ikke trenger mer trøbbel. Noen glade, noen triste og noen bare uten andre å gå til.

Med seg på scenen har Matti Røssland to av sine faste musikalske følgesvenner siden tidlig nittitall; Jørgen Skeie Jr. (keys) og Reinhardt Toresen (kor). Samt «Tøffe tider», «Stjålen båt», «Lyseblå hagestolar», «La meg få drømma», «Sånn livet er», «Sommardrøm», «Kanskje Maria», «Søster Cecilie» og resten av gjengen. Det eneste beviset man har på at tiden ikke har stått stille er at ferja har lagt til kai for siste gang.

 

  • Last Updated: 06.01.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 1. februar 2020 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Martinique: Matti Røssland
Your Recently Viewed Pages