VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Martinique: Signe Marie Rustad (Duo)

Overview

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte elverumsingen Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon.

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte elverumsingen Signe Marie Rustad for alvor bølger med kritikerroste og sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016), som også ble anerkjent med en Spellemann-nominasjon. Nylig kom det tredje albumet "When Words Flew Freely", produsert av Kenneth Ishak, som av mange allerede har blitt utropt til årets album, med blant annet en blank sekser i Dagbladet.

På When Words Flew Freely, returnerer Rustad med den glassklare, kraftfulle stemmen og de poetiske sangene som har gitt henne en lojal fanbase her til lands. Etter en periode med omveltninger i livet, fikk Rustad skrivesperre og sluttet å lage musikk. Platetittelen henspiller på tiden da livet var i flyt og ordene stort sett kom til henne uten problemer. 

Til Stavanger kommer Rustad med sin mangeårige musikalske partner, den anerkjente folkemusikeren Annar By.

Frem mot sommeren 2020 er Rustad ute på en slippturné der det stadig legges til datoer, med høydepunkter som support for Madrugada på Sentrum Scene i desember og opptreden på det viktige tilskuddet i Norges festivalfauna, nemlig Interstate 20 - Oslo Americana Weekend, i. januar.

Dagbladet
6/6 «Albumet bygges mesterlig med tittellåten, et «preludium», som grunnmuren. Reisverket kommer deretter sakte, men sikkert opp, med folk-låter og mer countryorienterte sanger, på et uvanlig sterkt album.»
https://www.dagbladet.no/kultur/en-sjelden-lytteopplevelse/71776550
Klassekampen
5/6 «Det må åpenbart ha føltes riktig godt å skrive sanger igjen. Og den gode følelsen, den smitter.»
https://dagens.klassekampen.no/2019-11-11/inn-i-flytsonen

Dagsavisen
«When Words Flow Freely hører kanskje hjemme i countryklassen, men er også i en klasse for seg.»
https://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/i-love-norwegian-country-1.1614504?paywall=true

Stavanger Aftenblad
5/6 «Signe Marie Rustad fra Elverum bør snart få sin Spellemannspris.»
https://www.aftenbladet.no/kultur/i/kJxy1B/pianoballadene-tar-prisen-paa-en-av-aarets-beste-norske-plater

Musikknyheter
10/10 «Signe Marie Rustad, hva er det du har gjort? Vel, du har laget en klassiker av et album.»
https://www.musikknyheter.no/anmeldelser/20111/Signe-Marie-Rustad.html

Mitt liv som Erik
6/6 «For å ha sagt det først som sist er When Words Flew Freely en ekstremt ambisiøs, for ikke å si visjonær plate. Dette er et mesterverk, en type plate vi knapt har hørt maken til fra en norsk artist.»
https://erikvalebrokk.no/signe-marie-rustad-triumferer-med-sin-mest-ambisiose-plate/

Morgenbladet
«Og selv om undersjangeren kanskje ikke enda har fått sitt epoke-definerende albumverk, er ikke Signe Marie Rustads tredje album langt unna å oppfylle kravene. Uredd går hun til verks med tradisjonene, samtidig som hun tripper elegant over mange andre musikalske bedd på veien. Howdy!»

Dagens Næringsliv
«Kosmisk og poetisk rootsmusikk fra Signe Marie Rustad.»
https://www.dn.no/magasinet/musikk/signe-marie-rustad/anmeldt/audun-vinger/kosmisk-og-poetisk-rootsmusikk-fra-signe-marie-rustad/2-1-697517
Klassekampen
«Felles løft: En ny generasjon norske americana-artister begynner å gjøre seg gjeldende, også ute – i Nashville inkludert.»
https://dagens.klassekampen.no/2019-11-11/rause-roster
Vårt Land
«En skrivesperre er utgangspunktet for Signe Marie Rustads nye album. Det topper en markant norsk americana-bølge med flere sterke utgivelser den seneste tiden.»
https://www.vl.no/kultur/anmeldelse/signe-marie-rustads-album-topper-en-allerede-sterk-norsk-americana-bolge-1.1615961?paywall=true

  • Last Updated: 18.03.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 2. oktober 2020 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Martinique: Signe Marie Rustad (Duo)
Your Recently Viewed Pages