Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Mat- og drikkearrangement: Få det smakt! Ei med alt og Rågoe @ Ogna Scene

Mer info

Et arrangement der produsentene forteller om sine lokale drikke- og matprodukter, og du får smake på dem. Til slutt kan du også kjøpe disse lokale produktene.

«Få det smakt – Ei me alt og Rågoe er klar for å pirre dine smaksløker på Ogna Scene.»

Vi starter dagen med en samtale på scenen der vi sammen forteller om virksomhetene våre gjennom å intervjue hverandre. Deretter blir det servering av en smakstallerken med et utvalg av våre produkter med fermentert drikke til. Salg av produkter for de som måtte ønske det til slutt. Eimealt AS produserer upasteurisert, fermentert kombucha, kimchi og sauerkraut etter eldgamle tradisjoner med lokale råvarer og med en intensjon om å lage mat som både smaker godt og gjør godt for kroppen. Kombucha er en frisk og lett sprudlende leskedrikk, drikkeklar fra flaske. Kombucha har naturlig innhold av tanniner, enzymer, levende melkesyrebakterier i tillegg til lavt sukkerinnhold, noe som gjør den til et ypperlig alkoholfritt alternativ, i tillegg til et sunt alternativ til sukkerholdige drikker som brus, juice og saft.

Eimealt brygger kombucha med levende startkultur, økologisk te av høy kvalitet og økologisk og fair trade sukker. Eimealt kombucha er Debio-sertifisert og upasteurisert. Kullsyre dannes naturlig i fermenteringen, og vi smakssetter lett med nordiske blomster eller bær. Den kan drikkes som den er, eller blandes i smoothie eller drinker med og uten alkohol. Kombucha har vært brygget i østasiatiske områder i uminnelige tider, og har de siste tiårene erobret vesten med kombinasjonen av god smak og velgjørende innhold. Rågoe er min lille hobbyvirksomhet som holder til på Ogna/ Sandnes. Jeg er opptatt av kortreiste råvarer der det er mulig i produksjonen, både sanker og bruker ville vekster fra lokalmiljøet. Det er en kjensgjerning at vi i vesten kaster for mye mat og dessuten lar vi frukt og bær råtne på greina. Dette temaet var en del av motivasjonen til å starte Rågoe.

En kan lage pesto av de fleste urter og grønnsaker, det begrenses egentlig bare av hva som smaker bra sammen. Det gjelder å finne den rette komboen. Forskjellen på marmelade og syltetøy er at der skal være skall av sitrusfrukt i marmelade for å kunne kalle det en marmelade. Produktene mine passer til tapas. Produktutvalget er pestoer, marmelader, geleer, chutneyer, smakssatt eddik, kjeks og ristede nøtter i ulike varianter. Motivasjonen er å finne frem til unike smaker og farger som er så naturtro som mulig. Et annet mål er å bruke minst mulig konserveringsmidler.

Felles for oss begge er at vi lager sund, ærlig og rein snacks som gjør kroppen godt.

May Tone & Elin

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt