Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

MATHIAS EICK BAND

Mer info

«Lullaby for the Middle East» er Mathias Eicks sjette studioalbum utgitt på det anerkjente plateselskapet ECM Records. På dette albumet har Eick samlet et nytt ensemble med musikere, nøye utvalgt for å utforske et mer akustisk uttrykk.

Mathias Eick har siden begynnelsen av 2000-tallet vært en sentral figur på den norske jazzscenen, med stor suksess både nasjonalt og internasjonalt. Han har mottatt flere internasjonale priser for sin musikk og når et bredt publikum, langt utenfor jazzmiljøet. På dette albumet bidrar Eick selv med synth, vokal og trompet.

Den estiske pianisten Kristjan Randalu har erfaring fra både orkester og jazzbesetninger. Han har gitt ut soloalbumet «Absence» på ECM i 2018, bidratt på over 50 andre utgivelser, og vunnet priser som «Årets jazzartist» og «Årets jazzkomponist» hjemme i Estland. 
Hans Hulbækmo er trommeslager og perkusjonist på albumet, og har gjort seg bemerket i en rekke band, inkludert Moskus, Atomic, Skadedyr og Broen. Han er anerkjent som en av Norges mest aktive og ettertraktede trommeslagere, og trives spesielt godt i utforskende jazzmiljøer, ofte med en kombinasjon av folkemusikk.

Bassisten Ole Morten Vågan bidrar også på albumet med sitt kraftfulle og smidige spill. Vågan har vært kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester i mange år og har spilt med en rekke kjente artister, blant annet Maria Kannegaard Trio, Susanne Sundfør, Bugge Wesseltoft og Joshua Redman.
Musikken på albumet kan beskrives som lyrisk og rytmisk jazz, med fokus på felles energi. Med tittelen ønsker Mathias å uttrykke omtanke for menneskene som er rammet av uroen i Midtøsten, en konflikt som har vært til stede så lenge han kan huske. Albumet ble innspilt i Rainbow Studio i Oslo i januar 2024, mens konflikten mellom Israel og Palestina pågikk for fullt, noe som også har satt sitt preg på musikken. Utgivelsen markerer en ny milepæl og retning i Mathias Eicks karriere, og befester hans posisjon som en ledende stemme i europeisk jazz.

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00
 

Sist oppdatert: 07/14/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt