Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar Ringsaker

Matlyst: Spis opp maten din – med Andreas Viestad, Thomas Horne og Øystein Ruud

Overview

Velkommen til næringsfrokosten som setter matsvinn og bærekraft på agendaen!

Spis opp maten din – og redd verden…!I Norge kaster vi årlig 385.000 tonn mat fra matindustri, dagligvarehandel, hotell, kantine og hos forbruker. Det er 73 kg pr innbygger og mat for nesten 22 milliarder hvert år. Klimagassutslippene fra maten vi kaster, tilsvarer 1.000.000 tonn CO2, det samme som ¼ av utslippene fra personbiltrafikken.
Matsvinnet er derfor en utfordring for både lønnsomhet, klima og miljø. Og ikke minst det etiske i samfunnet.
(Kilde: matvett.no)

Under Matlystfestivalen samler vi tre restematentusiaster:
Andreas Viestad: Norsk forfatter, journalist og matskribent. Han er programleder for New Scandinavian Cooking og En bit av Norge. Han er svært opptatt av barns forhold til mat, og har opprettet Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og i Ringsaker. Han har mottatt flere utmerkelser, blant annet Gullpennen (2002), Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris (2014) og Matprisen – Årets inspirator (2015). Andreas er lidenskapelig opptatt av gode råvarer – og hvordan vi best utnytter dem.

Thomas Horne: «Det er dypest sett umoralsk å kaste mat når man vet at nesten 1 milliard mennesker legger seg sultne hver dag». Forfatter Thomas Horne vet hva han snakker om - han er forfatter og har tidligere jobbet i Flyktninghjelpen, Global Dignity og Amnesty International. Han står også bak boka «Kunsten å ikke kaste mat», som er et oppslagsverk over 100 av de vanligste matvarene og forklarer hvordan vi kan vurdere holdbarheten med kunnskap og sansene våre. Stort sett går det nemlig helt fint å spise mat som er gått ut på dato eller ser litt trist ut. Thomas gir råd om hva som er farlig og ikke, oppbevaring, planlegging og bruk av restemat.

Øystein Ruud: Øystein er utvikleren og matnerden som meldte seg ut av «Opplysningskontoret for dårlig samvittighet» og som nå har gjort det mulig for oss å gå på restaurant og få servert lekker gourmetmat, laget på overskuddsråvarer og råvarer som ellers ikke ville ha havnet på en tallerken. Øystein Ruud står bak Restaurant REST i Oslo. Hør hans historie om hvordan man lager gull av gråstein. Konseptet på restaurant REST er nemlig enkelt: De skal fokusere på å bruke råvarer som ellers ville blitt kastet.

Påmelding til næringssjef Tor Rullestad på e-post tor.rullestad@ringsaker.kommune.no

  • Last Updated: 08.10.2019
  • Source: Turistkontoret Gjøvik Land Toten
Dates

to. 7. november 2019 8:30 10:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Matlyst: Spis opp maten din – med Andreas Viestad, Thomas Horne og Øystein Ruud
Your Recently Viewed Pages