Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

MELANCHOLIA - 18/6 KL. 18:00

Regi: Lars von Trier. Danmark/Sverige/Frankrike/Tyskland, 2011. Engelsk tale, norsk tekst. Format: DCP. 2t 15min. Aldersgrense: 11 år.
"You can still wobble, I see. So just wobble the hell out of here."

Melancholia er todelt og følger de to søstrene Justine og Claire. I del 1 feirer Justine (Kirsten Dunst) og Michael (Alexander Skarsgård) et storslått bryllup. I del 2, som visuelt preges av store symboltunge tablåer, møtes den nå svært deprimerte Justine og Claire (Charlotte Gainsbourg) igjen og forbereder seg sammen på planeten Melancholias uunngåelige sammenstøt med Jorden…
Fargene og belysningen i filmen passer fint til det melankolske temaet, mykt og dempet. Det er øyeblikk hvor vi ser ut til å være i hodet til Justine, der belysningen blir enda mer dramatisk og fargene er enda mer dristige. Filmfotografen Manuel Albert Claro gjorde en fantastisk jobb med å ramme inn hver scene for virkelig å fange publikumet sitt, og tilføyde dem en nærmest malerisk kvalitet. Melancholia er en vakker og mektig film som bør ses på stort lerret.

Vises i samarbeid med Psyktærlig. 

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/28/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt