Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Mellomlagslyd

Trondhjems kunstforening har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen Mellomlagslyd!

Zukauskaite arbeider med grafikk og trykk, og arbeider med klassiske teknikker som tresnitt og linosnitt. Hun arbeider gjerne med flere plater i hvert trykk, og bildene hennes har ofte flere lag av intrikate, transparente, detaljrike overflater utført i en behagelig dempet palett av naturfarger.

Zukauskaite tar gjerne utgangspunkt i stedet hun stiller ut når hun planlegger en utstilling, og denne gangen har hun sett mot lagene i norsk natur, skygger og stemning for å oppnå en empatisk kontakt med stedet. I de grå, brune, blå bildene kan vi nå inn til lyden av naturen, den monotone lyden av trevirke. Mellomlagslyd tar opp stillheten i øyeblikket, en stillhet som ikke er stille og som ikke hviler. Pauser som er fulle av ord. Kunstneren forsøker å oppnå en stillhetens lydbilde, en hvisken av ord istedenfor fraser.

Neringa Zukauskaite er utdannet ved Kunstakademiet i Vilnius. Hun har tidligere vært gjestekunstner ved Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim i 2002 hvor hun også stilte ut i Trondhjems kunstforening. Vi ønsker henne velkommen tilbake, og velkommen til åpning torsdag 30. Mai

Sist oppdatert: 05/27/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt