Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

mellomland

Overview

URPREMIERE

En dobbelforestilling fra Carte Blanche.


I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

Utgangspunktet for BUD er "venting", og i forestillingen utforsker koreograf Roza Moshtaghi hvordan vi kan oppleve en fortelling om "venting" og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden. Utøverne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper opp, og blir værende igjen. De gåtefulle figurene er kledd i kostymer som grenser til installasjoner, og gjør BUDs sceniske venterom til en sterk visuell opplevelse med fem av kompaniets dansere.

I Sovaco de Cobra (slangens armhule) fortsetter Lander Patrick sitt dypdykk i den portugisiske fadoen som han startet sammen Jonas Lopes i forestillingen Bato Fado fra 2021. I dag er fado mest kjent som tradisjonell folkesang med lengselfulle tekster sunget med stor patos. Patrick utforsker fadoens røtter og mytologi i et forsøk på å gjenopplive glemt kunnskap og fortidens tapte fotspor. Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere. Du kan forvente lekent fysisk arbeid, en teatral tilnærming og en god dose humor.
Roza Moshtaghi er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste forestillinger er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018). 
Lander Patrick, født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes,ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.
Bilde: dansere Nadege Kubwayo, Lin van Kaam (foto: Sjur Pollen)

  • Last Updated: 28.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ma. 30. mai 2022 20:00 21:50

ti. 31. mai 2022 20:00 21:50

on. 1. juni 2022 20:00 21:50

to. 2. juni 2022 20:00 21:50

fr. 3. juni 2022 20:00 21:50

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
mellomland
Your Recently Viewed Pages