Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Kristiansand

Mental Overdrive & DJ Thomas Urv @ Vaktbua

Overview

Sammen med Biosphere og Bjørn Torske, utgjør Mental Overdrive den første bølgen pionerer innen norsk elektronisk musikk, som også ble grundig dokumentert i filmen, Northern Disco Lights. Bak navnet finner vi Per Martinsen, også kalt technobestefar, med en enorm mengde utgivelser på labeler som R&S, SSR, Discfunction, Smalltown Supersound, Airtight, Music Man, Virgin, Full Pupp og sitt eget Love OD Communications.
For tre år siden vant han Spellemann for albumet, Everything Is Connected.

Mental Overdrive er også kjent for de mange legendariske konsertene han har holdt rundt i verden. Sørpå vil flere huske live samarbeidet med bl.a. Robert Leiner, Geir Jenssen (Biosphere), Tournesol og Kristiansand Kunst Kommando på Kasematten under Quart’94. Til Vaktbua tar han med seg en svær telefonsentral av en modulærsynth og eksperimenterer seg frem til danserytmer rundt komplekse lyder.

Bergenseren Thomas Urv kjøpte platespillere for konfirmasjonspengene sine i 1990 og har ikke sett seg tilbake. Gjennom årene har han spilt på det meste av festivaler, klubber og raves rundt i landet så vel som spilt legendariske klubber utenlands som bl.a. Fabric i London og i hovedrommet til selve technokatedralen, Berghain i Berlin.

Han er i dag en av Norges mest anerkjente technodjs og har en lett gjenkjennelige spillestil med rask og intuitiv leking frem og tilbake med lydene fra den varme vinylen han elsker å tafse på.

  • Last Updated: 08.12.2017
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

lør 27. januar 2018 21:00

See All
Mental Overdrive & DJ Thomas Urv @ Vaktbua
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad