Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Mhost Likely 17. mai spesial med Bjørn Torske og Idjut Boys!

Idjut Boys, bestående av Conrad McDonnell og Dan Tyler, har i flere tiår vært fremtredende skikkelser innen dansemusikken, kjent for sin unike blanding av dub, funk, disco, og acid house. Deres evne til å veve sammen disse musikalske trådene i et rikt lydteppe har gjort dem til pionerer på den internasjonale scene. Men det er ikke bare i Storbritannia duoen har satt sitt preg; gjennom årene har de utviklet en dyp forbindelse med Norge, mye takket være artister som Bjørn Torske.

Sammen med Tore "Erot" Kroknes, la Bjørn Torske grunnlaget for den norske discoscenen som senere ville fostre artister som Prins Thomas, Lindstrøm, Andre Bratten og Todd Terje. Inspirert av musikalske titaner som DJ Harvey, Ron Hardy og nettopp Idjut Boys, brakte Torske og Erot lyden av undergrunds disco og house/techno til Norge. De utviklet sin helt egen stil av utdøbbet disco, kjent for sin særegne, humoristiske og psykedeliske vri. Kjent for å være tilbaketrukket, har Torske produsert musikk på sine egne premisser, utenfor platebransjens konvensjonelle spilleregler, noe som har gjort ham til en musikerens musiker.

Idjut Boys' tilknytning til Norge og deres samarbeid med Bjørn Torske representerer en kulturell og musikalsk brobygging mellom Storbritannia og Norge. Duoen har spilt en nøkkelrolle i den norske disco/house scenen siden 90-tallet, da Olle Abstract først introduserte dem på Skansen. Gjennom årene har de inspirert og latt seg inspirere av den norske discoscenen, og dette gjensidige forholdet har vært fundamentalt for utviklingen av den unike lyden som karakteriserer både Idjut Boys og Torske. Dan Tylers nylige flytting til Oslo og samarbeidet med Smalltown Supersound, understreker denne dype musikalske forbindelsen.

Idjut Boys og Bjørn Torskes felles musikalske reise er en bilde på kreativitet og frihet, og deres arbeid fremhever betydningen av å bryte med konvensjoner og utforske musikkens yttergrenser. Gjennom deres lyder og samarbeid har de ikke bare formet lyden av moderne elektronisk musikk i Norge, men også inspirert en hel generasjon av artister til å følge deres eksempel og skape musikk som er tro mot deres egen unike visjon.

Sist oppdatert: 04/16/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt