VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark PORSGRUNN

Min forestilling om mor

Overview

En forestilling basert på Lise Børsums bøker, artikler og brev, samt intervjuer med Bente Børsum. Dramatisering og regi av Anne-Karen Hytten.
- Jeg heter Bente Børsum. Jeg er skuespiller, og jeg har en historie å fortelle. En historie som har bodd i meg så lenge jeg kan huske.

Slik begynner Bente Børsum sin gripende historie om sin mor, Lise Børsum, som fra å være en godt gift legefrue på Oslos beste vestkant, snublet inn i motstandsbevegelsen da andre verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Da hun kom hjem igjen etter krigen greide hun ikke å forholde seg til sitt tidligere liv. Hun forlot familien. Og Bente.

Forestillingen, som er en frittstående sceneproduksjon etter initiativ av Bente Børsum, har siden urpremieren på Cafeteatret i Oslo i november 2006 blitt spilt på de fleste teaterscener i Norge, bl. annet på Nationalteatret i to omganger. For denne monologen har hun fått strålende kritikker overalt, og det ligger en stor kunstnerisk kraft i skjæringspunktet mellom hennes tekniske skuespillerbegavelse og den dypt personlige og nære historien hun forteller. Bente Børsum er en av de mest allsidige og respekterte norske skuespillere i sin generasjon. Hun er kjent fra store roller på teater, film og TV, og har vært en bærende kraft på Oslo Nye Teater i over tyve år. Hun har vært rektor på Statens Teaterskole, og har mottatt flere priser for sitt arbeid.

Regi: Anne-Karen Hytten
Scenograf: Christine Lohre
Lys: Magnus Mikaelsen
Skuespiller: Bente Børsum
Fiolinist: Susanne Schwarz

Forestillingen hadde premiére på Caféteatret i Oslo. Spilt over hele landet til strålende kritikker og publikumsreaksjoner! "Finstemt og med intensitet åpner Bente Børsum forsiktig opp dørene for en særegen kvinnes livsvalg og skjebne […] Det blir personlig, men ikke privat. […] nært og sårt på samme tid" (Aftenposten)
"Den voksne Bente, skuespilleren, går ut og inn av rollen som seg selv og sin mor. Hun gjør det med fine detaljer og nyanser […] en drivende spennende historie om et usedvanlig menneskes vekst – gjennom sitt fall". (VG)
"Bente Børsum imponerer som skuespiller i dette stykket. Monologen hennes har en sterk, men nøktern tekst, og hun overspiller aldri […] Det er et halsbrekkende prosjekt, men det fungerer godt … ." (Adresseavisen)
"Fikk du ikke sett forestillingen i går, så løp dit i morgen! Bente Børsums monolog om morens liv og skjebne byr på en sterk opplevelse: Levende teater, glitrende skuespillkunst og intens krigshistorie, sett gjennom et eneste menneskes rystende erfaring… Kvinner i alle roller, unge og en godt voksen, til sammen skaper de en forestilling til seks. På kvinnedagen. Hurra for teatret som fikk den hit." Terningkast 6. (Drammens Tidende)
"Det er ikke alle skuespillere gitt å ha en så personlig historie å fortelle, og så gå hen og gjøre det. […] Bente Børsum er virtuos i skiftende fortellerposisjoner". Terningkast 6. (Fedrelandsvennen)
"Hennes innlevelse, forståelse og gnistrende fremføring av den såre teksten beviser Børsums store talent". (Kulturspeilet)
"Så åpent, så enkelt, så nært gikk Bente Børsum inn i sin mors eiendommelige og gripende historie i kammerteaterforestillingen i Lille Torungen onsdag kveld. […] En utrolig sterk forestilling om en fortid som gjentas hver eneste dag på alle krigsscener i vår egen tid." (Arendals Tidende)
"Bente Børsum trollbandt publikum i Parkteatret." Terningkast 6. (Moss Avis)

Varighet 75 minutter.

  • Last Updated: 11.09.2020
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

to. 8. oktober 2020 19:00 20:15

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Min forestilling om mor
Your Recently Viewed Pages