Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Brygga Kultursal

Min Kamp - Riksteateatret

  • Tollbugt. 4 - 6, Halden
  • +47 69174500
  • 19. november 2016 - 19. november 2016
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Min kamp er tiårets litterære sensasjon. Med den tok Karl Ove Knausgård et stort, boklesende publikum med storm, også langt utenfor Norges grenser. Romanserien handler om hans eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet. Hans kamp blir vår kamp.
 
Nå er historien gjenskapt for scenen, i en svært vellykket bearbeidelse av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Min kamp ble uroppført på Stockholm Stadsteater i 2015 til jublende kritikker, ekstraforestillinger og overføring på svensk TV. Seksbinds-romanen på 3622 sider har blitt til to og en halv times kritikerrost teater.
 
– Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Til gjenkjennelse for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg. Nå setter han opp teaterversjonen av Min kamp i Norge med norske skuespillere på scenen.
 
Norgespremieren blir en samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater. Stykket skal spilles i Kristiansand og Oslo, og på turné til 50 steder i hele landet.
 
Etter premieren i Sverige skrev pressen:
 
«Virkelig slående» - Dagens Nyheter
«Riktig bra teater» - Aftonbladet
«Eksellent teater som til tider overgår romanen» - NRK
«Tvers gjennom en morsom og naken enkelhet i denne hjertevarme forestillingen» - Expressen
«Ole Anders Tandberg har med autoritet og lekenhet klippet Karl Ove Knausgård i småbiter og skapt en ny og mangfoldig helhet» - UNT
 
Forestillingstid: 2 timer og 30 minutter (inkl. pause)
 
På scenen  
Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg m.fl. (blir kunngjort senere).

  • Last Updated: 12.07.2016
  • Source: Halden Turist
Dates
lørdag 19. november 2016

See All
Click to activate
Halden, Norway
The latitude and longitude
59° 7' 7" N / 11° 23' 12" E
Min Kamp - Riksteateatret
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad