Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Mogens Dahl Kammerkor

Overview

Urfremføring inspirert av koronapandemien.  

Danske Mogens Dahl Kammerkor ble stiftet av dirigent og musikalsk leder Mogens Dahl i 2005. I dag har koret utviklet seg til et unikt internasjonalt korprosjekt basert på den nordiske a cappella-tradisjonen. Med fokus på nordisk og romantisk musikk har ensemblet stått bak en rekke innovative prosjekter, og har som mål å påvirke dagsordenen for vokalmusikk i Norden.

Festspillkonserten byr blant annet på en urfremføring av festspillkomponisten i 2021, Missy Mazzoli. Stykket Year of our Burning er en respons på koronapandemien. Gjennom musikken og korets bevegelser på scenen, skal stykket fremstille forholdet mellom mennesker i den spesielle tiden.

Konsertprogrammet trekker linjer og sporer sammenhenger mellom fortid og nåtid, tradisjon og fornyelse.
– I programmets tette nett av stemmer er fellesnevneren tonalitet og melodi snarere enn den grensesprengende modernismen. Publikum kan så å si lytte til musikkhistorien og høre Bach gjennom de andre komponistene i programmet. Essensen er et flertall av stemmer, et musikalsk språk med ulike dialekter fra ulike land, som snakker med hverandre via underjordiske ganger i de musikalske bygningene, sier Mogens Dahl.
Solist på konserten er cellist Amalie Stalheim, som også spiller i Troldsalen under årets festspill, og hornist David M.A.P. Palmquist, som har skrevet konsertens første verk: Nocturne.

STØTTET AV
Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica og William Demant Fonden

  • Last Updated: 24.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 29. mai 2022 19:30 21:10

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Mogens Dahl Kammerkor
Your Recently Viewed Pages