Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trondheim TRONDHEIM

Monteverdi: Combattimenti!

  • Kongens gate 5 Sør-Trøndelag Trondheim 7011
  • +47 97684261
  • 30. januar 2020
  •  /  20:30
  •  /  Price 300,- / 180,-
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Barokkfest følger opp suksessen med Monteverdis opera Orfeo for noen år tilbake med en ny Monteverdisatsning. Oppsetningen, en forestilling og krig og lengsel, illustrerer årets festivaltema «Krig» med Monteverdis vakre opera- og kirkemusikk.

Europa ble herjet av voldsomme kriger på 1500- og 1600-tallet. Musikken fra denne perioden beskriver krigens grusomheter, men den tar også opp spørsmål om lengsel, om tro og om tap. Det er denne musikken som danner utgangspunktet for operaforestillingen laget av Nicolas Achten og regissør Jean-Marc Amé. I hjertet av forestillingen finner vi Monteverdis berømte «Il Combattimento di Tancredi e Clorinda», et virkelig fargerikt operaverk som skildrer korsfarertiden, med tekster fra det berømte diktverket «Gerusalemme Liberata», «Det frigjorte Jerusalem» av renessansepoeten Tasso. Monteverdis «Comattimento» er som en hel liten opera i seg selv og utgjør kjernen i kveldens forestilling. Verket er bygd ut med annen samtidig musikk for å skape en fullverdig operaverk. Vi finner såvel skildringer av krigskamper (Barrabas’ kamp mot Satan av Falconieri) som vakre melodier (som Rossis Aria di Ruggerio»). Oppsetningen fremføres av Nicholas Achten og hans belgiske ensemble Scherzi Musicali som har markert seg som noen av de aller fremste ambassadørene for Monterverdis musikk de siste årene.

Med:
Scherzi Musicali, ensemble
Nicolas Achten, musikalsk leder
Wei-Lian Huang, soprano
Francisco Manalich, tenor
Jean-Marc Amé, regi

  • Last Updated: 21.12.2019
  • Source: Trondheim Events
Dates

to. 30. januar 2020 20:30 22:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Monteverdi: Combattimenti!
Your Recently Viewed Pages