Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Mozarts Requiem

Overview

En sjelden anledning til å høre Mozarts Requiem i Fartein Valen! Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UiS og unge talenter i regionen, fremfører Mozarts vakre Requiem.

En sjelden anledning til å høre Mozarts Requiem i Fartein Valen!
Hele 240 sangere fra Rogalands musikklinjer og et mektig orkester sammensatt av musikere fra UiS og unge talenter i regionen, fremfører Mozarts vakre Requiem.

Konserten er en oppfølging av den uforglemmelige Carmina Burana-oppsetningen for et par år siden, som med hjelp av Den kulturelle skolesekken (DKS) ble sett av flere tusen skoleungdommer i fylket.

Visjonen om å bringe både den unge utøveren og den unge lytteren inn i den klassiske musikkens skattkammer bæres videre i denne fremføringen, og også i år blir det i samarbeid med DKS skolekonserter. På solistsiden satses det på unge utøvere.  
Requiem regnes for å være et av Mozarts mest sublime verk, med en nærmest ikonisk status. Dette til tross for at komponisten etterlot verket uferdig før sin død i 1791.  
Musikk får en helt særegen karakter når den fremføres av engasjerte ungdommer på et teknisk og kunstnerisk høyt nivå. Det er ikke ofte en får sjansen til å oppleve dette. Grip muligheten!MEDVIRKENDE
Dirigent: Peter Szilvay
Solister: Ragnhild Thu Austnaberg, Ole Morten Velde, Mari Askvik og Leif Jone Ølberg

Musikkelever fra Skeisvang videregående skole,
Vågen videregående skole og Stavanger katedralskole
Musikere fra UiS og unge talenter fra regionen

Korinnstudering ved Ive Buch Romme, Jostein Myklebust, Anne Myrset Asheim, Bjørg Sanne Tone Sanne Helland, Martha Rovik Halvorsen, Kateryna Ustyantseva og Jorunn Lovise Husan

VARIGHET
Ca. 1 time

ARRANGØR
Stavanger konserthus

  • Last Updated: 17.01.2022
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 13. mars 2022 17:30 19:30

sø. 13. mars 2022 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Mozarts Requiem
Your Recently Viewed Pages