VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark TØNSBERG

Multiverse med Anders Lønne Grønseth

Overview

Anders Lønne Grønseths 'Multiverse' er en fersk konstellasjon med etablerte og meritterte musikere fra Norge og Island. Kvintetten har gitt ut plater både i 2018 og 2019 til strålende omtaler i norsk og utenlandsk musikkpresse.  
Kvintetten Multiverse har ligget på tegnebordet hos Anders Lønne Grønseth i flere år. Musikken spinner videre på idéer som ble utforsket på hans to kritikerroste album med kammerensemblet Mini Macro Ensemble (2015 og 2016), men i et format som har bunnsolide røtter i jazzhistorien. Grønseth viser med tydelighet at han er i besittelse av en særegen kompositorisk stil som både lener seg mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen, og jazzmodernister som Wayne Shorter og Kenny Wheeler. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og gnistrende samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag. 

Saksofonisten Anders Lønne Grønseth er et nytt bekjentskap for Urijazz. Han har en allsidig bakgrunn og blander uttrykk fra jazz og moderne klassisk musikk , og er også påvirket av musikk fra Midtøsten og India. 
Multiverse har en islandsk trommeslager, Einar Scheving, mens trompeter Hayden Powell, pianisten Espen Berg og bassisten Audun Ellingsen er kjente navn for Urijazz' publikum. Samspillet er telepatisk, Terje Mosnes som skriver for jazzinorge.no sier: «En kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst (…) Hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne.»  

Anders Lønne Grønseth (saksofoner og bassklarinett) 
Hayden Powell - trompet og flugelhorn 
Espen Berg - piano 
Audun Ellingsen - bass 
Einar Scheving - trommer

  • Last Updated: 21.08.2020
  • Source: Visit Vestfold
Dates

fr. 23. oktober 2020 20:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Multiverse med Anders Lønne Grønseth
Your Recently Viewed Pages