Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Music for 18 Musicians av Steve Reich

Overview

Et landemerke i moderne musikkhistorie med studenter og ansatte ved Norges musikkhøgskole.
I perioden 1974–1976 skrev Steve Reich (1936–) et av sine største verk, Music for 18 Musicians. Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk. 
I dag fremstår det timelange stykket  som en sterk, egenartet lytteopplevelse for publikum og en inspirasjonskilde til ny musikk på tvers av sjangre. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøvere, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand. 
Music for 18 Musicians har vært gjort  som et prosjekt over flere år ved Norges musikkhøgskole, med fremføringer på blant annet Øyafestivalen, en nedlagt kunstnerrestaurant og på  Jernbanetorget T-banestasjon i Oslo. 
Det er et stykke fra Indonesia til Vestlandet, men høyskolen fremfører en tilnærmet akustisk versjon med lenker  til norsk folkemusikk i Håkonshallen. Ensemblet er sammensatt av sentrale musikere fra staben i samspill med deres dyktigste masterstudenter. 
«Musikken (og gymnastikken involvert i å utføre Reich sin sisten-tilnærming til skiftarbeid) slo meg i gulvet. Forbløffende.» – DAVID BOWIE om Music for 18 Musicians
Norges musikkhøgskole
STEVE REICH (1936–) Music for 18 Musicians
Introduksjon ved Kjell Tore Innervik kl 18:55
Ensemblet fra Norges musikkhøgskole gjør også gratisopptredener på Jernbanestasjonen fredag 01. juni kl 11:30 og 14:30.

  • Last Updated: 20.02.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tors 31. mai 2018 19:30 20:30

See All
Music for 18 Musicians av Steve Reich
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad