Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Kristiansand

Musikal: Terje Vigen i Fjæreheia

  • Tauleveien, Grimstad, Kristiansand S
  • +47 90581111
  • 4. juli 2017 - 12. juli 2017
  •  /  22:00 to 23:59
  • (8 Upcoming Dates)
Overview

"Terje Vigen - en musikal" er en del av Kildens Ibsen satsing og spilles i Fjæreheia, Grimstad 4. - 12. juli 2017.

Ved Fjære kirke så Henrik Ibsen graven som inspirerte ham til å skrive det episke diktet om helten Terje Vigen. Ibsens evige ord om kjærlighet, hat, hevn og tilgivelse blir nå til en storslått musikal med musikk av Ketil Bjørnstad.

Diktet bygger på fortellinger fra sørlandskysten under napoleonskrigen og kornblokkaden 1808–1811. På denne tida var Danmark-Norge i krig med blant andre England, som hadde innført handelsblokader og dermed kuttet all kontakt mellom Norge og Danmark. Dette medførte hungersnød i Norge. 

Terje Vigen var en sjømann, bosatt i Fjære i Aust Agder ikke langt fra Grimstad. Han gifter seg og får en datter, Anna, som gir livet en ny mening for ham. Når krigen kommer i 1809 ror han over havet til Danmark for å få tak i mat, tre tønner bygg, til den sultne kona og dattera. På vei tilbake fra Danmark blir Terje Vigen oppbragt av en engelsk korvett, og kapteinen senker båten og lasten. Britene holder ham fanget i fem år, og når han kommer hjem, finner han kone og barn døde. Han tar arbeid som los langs kysten, men bærer samtidig på et sterkt nag mot dem som hindret ham i å redde familien sin. Om Fjæreheia Fjæreheia Amfi i Grimstad er et anlegg det ikke finnes maken til i Norge.  Det har en forhistorie, en utforming og en beliggenhet som intet annet. Det skal gi deg som publikummer en unik opplevelse av kunst i natur, foran en nærmere førti meter høy granittvegg. Anlegget er en av de fem faste scenene til Kilden Teater- og Konserthus.

Adkomst: Med buss helt inn, eller ved å spasere 1,7 km fra parkeringsplass ved Fjære kirke til amfiet. Busser fra Grimstad sentrum. Alle bussene stopper ved Fjære kirke. Så langt det er plass er det gratis å sitte på fra kirken og opp til amfiet. Retur: Med buss tilbake til Kristiansand/Grimstad for personer med forhåndskjøpt billett. Av sikkerhetsmessige årsaker vil busstransporten fra Fjæreheia først start etter at hoveddelen av gående publikummere har nådd Fjære kirke.

Billetter kan ikke kjøpes i Fjæreheia. Billettene kjøpes via Billettportalen, Kilden.com, ved henvendelse til Kildens billett tjeneste eller hos Narvesen. De godtar både fremviste billetter på papir og billett-bekreftelse vist på mobiltelefon. Kilden har skjenke- og serveringsrett innenfor et angitt område ved amfiet, og vil ha salg av mat og drikkevarer i eget serveringstelt ved amfiet.

  • Last Updated: 18.01.2017
  • Source: Visit Kristiansand
Dates
tirsdag 4. juli 2017

onsdag 5. juli 2017

torsdag 6. juli 2017

fredag 7. juli 2017

lørdag 8. juli 2017

mandag 10. juli 2017

tirsdag 11. juli 2017

onsdag 12. juli 2017

See All
Click to activate
Kristiansand S, Norway
The latitude and longitude
58° 22' 39" N / 8° 35' 36" E
Musikal: Terje Vigen i Fjæreheia
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad