Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

My Darling Clementine

Mer info

For det som begynte som et sideprosjekt for Michael Weston King og Lou Dalgleish, et kjærlighetsarbeid, en hyllest til de klassiske countryduettene på 60- og 70-tallet, har My Darling Clementine vokst og vokst, og har til en viss grad til og med innhentet solokarrierene til de to hovedpersonene.


I løpet av en tolvårsperiode har de gitt ut seks kritikerroste album, en DVD-samling og spilt over 800 show over hele verden. De mange utmerkelsene og prisene de har vunnet har plassert bandet i forkant av den stadig voksende Americana-scenen


2011-debuten "How Do You Plead?" ble produsert av Neil Brockbank (Nick Lowe) og inneholdt noen av Londons beste musikere fra 70-tallets pubrock-æra. Den ble utgitt i 2011 og ble umiddelbart hyllet på begge sider av Atlanterhavet. Country Music People kalte det; "Den største britiske countryplaten som noen gang er laget"


Slik ros førte til en amerikansk platekontrakt og invitasjoner til å dukke opp på Americana Music Association i Nashville og på SXSW i Austin i 2013


Oppfølgingen, "The Reconciliation" produsert av Colin Elliot (Richard Hawley) og med gjesteopptredener fra Kinky Freidman og The Brodsky Quartet forbedret bare bandets voksende rykte og fikk en lignende kritisk respons med New York Daily News som valgte det som deres 'Månedens album', mens de amerikanske smaksprodusentene Popmatters satte det på sine topp 10 countryalbum i 2013.


Deres neste trekk var en liten avgang da de samarbeidet med bestselgende krimforfatter, og erklært countrymusikkfan, Mark Billingham, om historie- og sangprosjektet «The Other Half». Billingham skrev en mørk, nærende historie om mord, begjær og hevn rundt åtte av King & Dalgleish-sanger. The Other Half ble et album, en lydbok og et sceneshow og inneholdt bidrag fra skuespilleren David Morrissey og den legendariske singer-låtskriveren Graham Parker


Etter å ha turnert showet med Mark i 18 måneder, inkludert et vellykket løp på Edinburgh Festival, vendte Michael og Lou tilbake til studioet og ble gjenforent med Neil Brockbank for det som skulle bli deres fjerde album, og dessverre Neils siste. Han gikk bort i 2017. «Still Testifying» var et ytterligere skritt bort fra klassisk country til å omfavne gospel og countrysjel. Den ble mye anerkjent, med mange forfattere som berømmet den nye retningen;


UnCut skrev "Hvor gospel, country og sørlig sjel lykkelig kolliderer. Det er kjempefint", mens No Depression skrev "Sublime country soul. Kongen og dronningen av Storbritannias land er tilbake og de har tatt turen sørover.»


I 2019, og noen måneder før Covid-pandemien la ned all turné, inngikk Lou og Michael nok et samarbeid, denne gangen med tastaturgeniet Steve Nieve (Elvis Costello & The Attractions / The Imposters). De tre kom sammen for å spille inn Country Darkness, en samling sanger skrevet av Elvis Costello, omtolket for en duett.


Opprinnelig utgitt som en serie med vinyl-EP-er mellom høsten 2019 og sommeren 2020, kom den ut som et fullstendig album i november 2020, og ble kartlagt i både britiske og europeiske Americana-lister. Det høstet mye presse fra både media og Costello-fans, mange av dem ble også ivrige MDC-fans.


American Songwriter sa "Costellos sanger, King og Dalgleish sine stemmer, Nieve's keys... it's a perfect fit" med Americana-UK som berømmet nytolkningen, "Vokalleveringen deres tar eierskap av disse sangene."


Etter 2 år med turné, med å inkorporere Costello-låtene i livesettet deres, går bandet inn i 2024 og forbereder seg på nok et travelt år. Et nytt album med alle nye MWK/LD-sanger spilles inn, med turneer i Storbritannia, Europa, Skandinavia og HARESTUA , Irland og Amerika allerede i dagboken.

Sist oppdatert: 04/16/2024

Kilde: Visit Innlandet

Sider du nylig har besøkt