Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Nøtteknekkeren med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Mer info

Det er bare å glede seg til den verdenskjente balletten Nøtteknekkeren, fremført av ukrainske ballettstjerner til Tsjaikovskij vakre musikk. En nydelig opplevelse for hele familien!

Nøtteknekkeren er et vakkert eventyr om unge Clara som sovner og opplever at nøtteknekkerprinsen, leketøysoldater, snøfnugg og sukkerplummefeen våkner til liv. Drømmen er ikke bare hyggelig, full av søtsaker og snø. Clara og prinsen må også slåss mot forvokste rotter og mus.

Det var komponisten Peter Tsjaikovskij som gjorde denne fortellingen til en av verdens mest populære balletter i 1892, og i dag er det en verdensomspennende juletradisjon å se denne forestillingen. Kanskje har det noe med at både dans og musikk oppleves som universelle språk, og uansett nasjonalitet eller alder blir man grepet av denne historien om en jentes skjøre drøm og kampen mellom det gode og det onde, der kjærligheten vinner til slutt.

Denne versjonen av Nøtteknekkeren bruker klassisk koreografi av Marius Petipa og blir fremført av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Kompaniet består av profesjonelle ukrainske ballettdansere som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet.


KJØP BILLETTER!

Sist oppdatert: 04/03/2024

Kilde: Visit Lillehammer

Sider du nylig har besøkt