Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Nøtteknekkeren med Grand Kyiv Ballett

Julen er fylt med magiske eventyr og Nøtteknekkeren er ett av dem.

Opplev den verdenskjente balletten lørdag 16. desember i Åmot kulturhus, med dansere fra anerkjente Kyiv Grand Ballet på scenen.

Det opprinnelige eventyret «Der Nussknacker und der Mäusekönig» (Nøtteknekkeren og musekongen) ble skrevet av den tyske forfatteren E.T.A. Hoffman i 1816. Nesten 50 år senere, skrev den franske forfatteren Alexandre Dumas en ny versjon av Hoffmans eventyr.

Dumas sin versjon ble i 1892 gjort til en ballett med Peter Tsjajkovskijs vakre, fengende musikk og koreografi av Marius Petipa.

Siden den tid har Nøtteknekkeren blitt en av verdens mest kjente balletter og et kjært juleeventyr for mange. Kort fortalt er handlingen et juleselskap som blir til en reise inn i en ung jentes julenattsdrøm full av skumle, vakre og morsomme scener hvor publikum dras med på en fantasifull eventyrreise sammen med Klara og nøtteknekkerprinsen.

Forestillingen blir årlig oppført på teater- og operascener over hele verden.

Kyiv Grand Ballet er et balletteater som turnerer i Europa, med klassisk ballett på repertoaret. Danserne kommer fra ballettene i Kharkiv og Kyiv i Ukraina.

Varighet 1 time og 50 minutter, inkludert pause.

Sist oppdatert: 11/16/2023

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt