Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren er et vakkert eventyr omden unge Clara som sovner og opplever at nøtteknekkerprinsen, leketøysoldater,snøfnugg og sukkerplummefeen våkner til liv. Drømmen er ikke bare hyggelig,full av søtsaker og snø, for plutselig må Clara og prinsen slåss mot forvoksterotter og mus!

Det var komponisten Pjotr Tsjaikovskij som gjorde denne fortellingen til en av verdensmest populære balletter i 1892, og i dag er det en verdensomspennendejuletradisjon å se denne forestillingen. Kanskje har det noe med at både dansog musikk oppleves som universelle språk, og uansett nasjonalitet eller alderblir man grepet av denne historien om en jentes skjøre drøm og kampen mellomdet gode og det onde, der kjærligheten vinner til slutt.

Denne versjonen av Nøtteknekkeren brukerklassisk koreografi av Marius Petipaog blir fremført av Classical UkrainianEtoile Ballet. Dette kompaniet inkluderer profesjonelle ballettdansere somblant annet har vunnet internasjonale ballettkonkurranser, People's Artists ofUkraine, og solister fra både ukrainske og (siden februar 2022) europeiskescener. Classical Ukrainian Etoile Ballet deltar på turnéer rundt om på verdensstørste scener.

Turnéen i Skandinavia presenteres avnon-profitt organisasjonen Kultur ForFolket for å støtte ukrainske ballettkunst og artister som ikke harmulighet til å opptre i hjemlandet.

Sist oppdatert: 11/29/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt