Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Nasjonalballetten UNG

Mer info

Møt morgendagens store dansere!

En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG. Nå kommer de til Maihaugsalen for å vise hva ballettframtiden har å by på, i en forestilling med både klassisk og moderne dans på plakaten.

Har du aldri sett ballett før?

Da er dette forestillingen for deg! Og om du har sett, og liker det, passer den desto bedre. Nasjonalballetten UNG henter fram perler fra det moderne ballettrepertoaret – signert verdenskjente koreografer som Nacho Duato og León & Lightfoot. I tillegg får du se en helt klassisk ballettduett.
Moderne mestere
Med humor, slående scenebilder og innovative trinn har koreografene Sol León og Paul Lightfoot trollbundet det norske publikummet gjennom flere tiår. Til Maihaugsalen tar Nasjonalballetten UNG med seg Step Lightly, det aller første verket duoen skapte sammen. Å trå varsomt er noe du gjør når isen er tynn, men du fremdeles er nødt til å krysse den – og León/Lightfoot vet å oversette denne følelsen til dans, på sitt umiskjennelige spontane og emosjonelle vis.
Når spanske Nacho Duato koreograferer, er resultatet alltid overraskende – og alltid mesterlig. Remanso kan oversettes til «virvel» eller «flyt», og verket er blitt kalt «en moderne gjenoppfinnelse av valsen», satt til Enrique Granados’ romantiske klavermusikk.

Nasjonalballetten UNG
På scenen får du se danserne som utgjør Nasjonalballetten UNG. De 14 talentene er mellom 18 og 21 år og kommer fra åtte forskjellige land. Helt siden oppstarten i 2015 har kompaniet bygget morgendagens dansestjerner og vært rekrutteringskilde for Nasjonalballetten.
Da Nasjonalballetten UNG danset sin første forestilling våren 2016, ble den nominert til Kritikerprisen. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet medvirker kompaniet i Nasjonalballettens produksjoner.


KJØP BILLETTER!

Sist oppdatert: 11/28/2023

Kilde: Visit Lillehammer

Sider du nylig har besøkt