Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Naturskole sommercamp på Fløyen

Mer info

Naturskolen på Fløyen skal møte barnas undrende blikk og nysgjerrighet for naturen. På Fløyen har vi en unik mulighet til å studere skogen og insektenes hemmeligheter. Formidlingen skjer på en leken og lærerik måte, som gir barna muligheten til å oppleve, skape, undre seg og ikke minst mestre.

Når?
Uke 26: 24. juni – 28. juni kl. 08:30 – 15:30 påmelding på denne siden

Uke 27: 1. juli – 5. juli kl. 08:30 – 15:30 påmelding her

Hva?
Vi legger tilrette for fem spennende og lærerike dager med ulikt program hver dag. Vi stiller med alt nødvendig utstyr som trengs til de ulike aktivitetene, som ledes av instruktører med pedagogisk bakgrunn og lang erfaring med barnegrupper fra idrett og friluftsliv.

Mandag – Skogens hemmelighet og naturens samspill
Vi skal ta på oss forskerbriller og dra på oppdagelsestur på Fløyen. Her skal vi se hva som rører seg på innsiden av skogen og i bakken, og på en leken og lærerik måte finne ut hvordan ting i naturen henger sammen. Hvorfor er dyr og planter er så viktig for oss.

Tirsdag – Kano og insektenes hemmeligheter
Vi skal lære padleteknikk og trygg ferdsel på vann ved Skomarkerdiket. Sammen skal vi studere det yrende livet av insekter som lever i og ved vannet, og kanskje får vi prøve fiskelykken. Kan vi finne navn på artene og kanskje avsløre noen spennende hemmeligheter om hvordan de lever?

Onsdag – Mat og smaker i naturen
Vi skal lære barna å bruke de ressursene som er i naturen, og sammen med andre ingredienser, trylle frem deilig mat. Det blir tur, litt sanking, kunnskap om matsvinn og matlaging. Vi tar kjøkkenredskaper og kokkehatten med oss i sekken, og tilbereder et smakfullt måltid ute over grill/bål/pizzaovn.

Torsdag – Skog og trær, natur og kunst
Naturen er i seg selv et kunstverk, og vi skal utforske nye steder på Fløyen og lage eget kunstverk. På veien skal vi samle ulike arter vi synes ser spennende ut, og lære hva de heter. Med malerkost, farger, spikkekniv og masse kreativitet, skal vi lage ringspill, sivbåt og kunst.

Fredag – Friluftsliv, bevegelsesglede og dyrestell
Vi går tur og utforsker stiene på Fløyen, for naturen er et perfekt sted for lek og aktivitet. Vi lager naturlekeplass i skogen som alle kan mestre. Solbakken gård besøker oss med flere kosete dyr fra gården, og vi skal se til de ti herlige geitene som bor på Fløyen.

Sist oppdatert: 04/30/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt