Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

NAV: Et mangehodet monster!?

Overview

Trygdekontor, sosialkontor og arbeidskontor. NAV. Alt i ett. En dør inn. Alt skulle bli bedre. Alle må på NAV en gang i livet.

Trygdekontor, sosialkontor og arbeidskontor. NAV. Alt i ett. En dør inn. Alt skulle bli bedre. Alle må på NAV en gang i livet. Mange opplever en total avmakt i møte med NAV. Systemet synes rigid og lite fleksibilitet. Avgjørelsene fattes ikke lenger av personer. De fattes av forvaltingen. Anonyme saksbehandlere. Uten telefonnummer. NAV Forvaltning. Folk blir syke av NAV. De får angst. De våger ikke åpne brev fra NAV. Er det slik velferdsstaten skal være? Gjøre oss engstelige, redde og syke? Er NAV slik NAV bør være eller svartmaler pressen og folket NAV? Vi tar debatten!

DELTAKERE
– Kjersti Moland, NAV-direktør ytelser
– Paul Kavli, lege
– Erlend Wiborg, stortingsrepresentant FRP, Arbeids- og sosialkomiteen
– Elisabeth Thoresen, tidligere NAV -ansatt / NAV-bruker
– Cathrine Lie Wathne, FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) Rogaland

Gjesteredaktør/vert: Målfrid J. Frahm Jensen / Iselin Kleppestø Thorsen
Debattleder: Harald Birkevold, journalist og kommentator i Stavanger Aftenblad.

OM DELTAKERNE
Kjersti Monland, ytelsesdirektør NAV

Erlend Wiborg er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite. I forrige periode var han 1. nestleder i samme komite og har derfor god erfaring og innsikt i saksfeltet.

Paul Kavli, lege, utdannet -87 og har bred klinisk erfaring fra ulike fagfelt. Har jobbet mye med kirurgi og rehabilitering og i mange år med utmattelse, som alltid er sammensatt problematikk med lange forløp. Her inngår gjerne ulike versjoner av stress- og livsbelastning, og ikke sjelden sårbarhet med referanse i oppvekst. Karakteristisk for tilstandene Kvali jobber med er at de er subjektive og lar seg ikke dokumentere med objektive markører, således er våre vurderinger og konklusjoner avhengig av godt klinisk skjønn. Typiske eksempler på slike tilstander er psykiske plager, smerter og utmattelse. Kavli er opptatt av å oppnå gode prosesser for pasienten, der fastlege og NAV har viktige funksjoner. I tillegg til andre spesialister når det er hensiktsmessig. Ikke minst er han opptatt av samhandlingen mellom pasienten, helsevesenet og NAV. Stikkord her er dialog. Kavli har også tillatt seg å mene noe om NAVs funksjonsevne, her inngår stønads- og beslutningsstruktur og utfordringen med dokumentasjon til NAV.

Elisabeth Thoresen, tidligere NAV-ansatt. Vært AAP (Arbeidsavklaringspenger) mottaker i nærmere 7 år, i dag uføretrygdet. Leder av AAP-aksjonen

Cathrine Lie Wathne, kommunikasjons- og interessepolitisk medarbeider FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) Rogaland

STRESS STÅR I SENTRUM FOR SCHIZOFRENIDAGENE 2019
Stress er et medisinsk og psykologisk begrep og betyr påkjenning eller belastning. Stress refererer til et vidt spekter av krevende fysiologiske og psykologiske påkjenninger og til kroppens reaksjon på påkjenningene. Stress påvirker vår psykiske helse. Over tid kan en bli syk av stress. Svært syk. I år setter vi søkelys på tema som kan forårsake stress; fedme, skadelige samtaler og NAV.

ARRANGØR: Schizofrenidagene i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen

  • Last Updated: 10.09.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 7. november 2019 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
NAV: Et mangehodet monster!?
Your Recently Viewed Pages