Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal ÅLESUND

Nils Petter Molvær Group // Terminalen Nils Petter Molvær // Terminalen

  • Terminalen, Keiser Wilhelms gate 7, Ålesund
  • 15. desember 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Nils Petter Molvær Group spiller på Terminalen 15. desember 2021. Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet.

Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt betydelig innflytelse på hvilken form Buoyancy ville ta, ikke minst som co-produsent. Det faktum at det er et bandalbum betyr ikke at Molvær fornekter seg selv noen svært poetiske soloparti underveis. Men på en fantastisk måte har han lykkes i å brette hele bandets lyd inn i trompeten, at selv solopartiene kommer ut som kollektive prestasjoner. Platen vant Spellemannpris for beste jazzplate 2016.

Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn. Molværs debutalbum "Khmer" (ECM) solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet.

Oppfølgerne "Solid Enten", "NP3", "Streamer", "Akutten", "Re-Vision", og "Hamada" ble alle sluppet av Universal / Emarcy -med stort hell - over hele verden. Med albumet "Baboon Moon" gikk Molvær over til SONY Columbia og jobbet med et nytt band med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer. Stilistisk har han forandret ved å integrere mer indie-rock og alternative elementer i musikken hans. Hans siste innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre og med den kjente norske komponist / arrangør Rolf Wallin. I 2013 ga han ut et album sammen med den tyske DJ og elektronisk artist Moritz von Oswald.

Nils Petter Molvær - trompet
 Johan Lindstrøm - gitar, steel gitar 
Jo Berger Myhre - bass
 Erland Dahlen - slagverk, perc 

Sven Persson - lyddesign

Dørene åpner: 20:00 Konsertstart: 21:00 ID: 18

  • Last Updated: 30.11.2021
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

on. 15. desember 2021 20:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Nils Petter Molvær Group // Terminalen Nils Petter Molvær // Terminalen
Your Recently Viewed Pages