Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

NM-veka 2022

Overview

Er du klar for sommerens vakreste idrettseventyr?

Tredje uka i juni går startskuddet for NM-veka, en fem dager lang idretts- og folkefest i Skien.

NM-veka er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange kjente og mer ukjente idrettsgrener. NM-veka går på rundgang i Norge og arrangeres både på sommeren og vinteren.

Fra 22. til 26.juni skal det altså kåres ca. 70 norgesmestere i 20-30 spennende og publikumsvennlige idretter som foregår på land, på vann, i lufta, på baner, i Fritidsparken og ikke minst; i sentrum av byen. Endelig program og oversikt over idrettene blir klart 1. juni.

I løpet av disse fem dagene kan du følge konkurransene enten ved å besøke de forskjellige arenaene eller på tv. Alle de ulike øvelsene er gratis for publikum, samtidig som de vises direkte eller i opptak i beste sendetid på NRK. Dette er NRK Sporten sin største produksjon i år.

Folkefest
Ikke nok med at alle idrettsarrangementene er gratis å for publikum, men du kan også få prøve deg i flere av idrettene selv. I tillegg er det mye som skjer ellers i byen, bl.a. flere kulturarrangementer og gratiskonsert med Nico og Vinz på Handelstorget lørdag 25. juni. Scenen på torget rigges om og hele torget blir gjort om til en stor konsertarena.

Idretter
NM-veka viser ikke bare fram bredden av idrettstilbud som finnes, men også mangfoldet i bredden. Her kan du oppdage nye og spennende idretter. Kanskje du til og med finner en du kan begynne med selv.

Et eksempel på en idrett mange nok ikke har hørt om er petanque. Den går ut på å kaste metallkuler som skal komme så nær som mulig en liten tre-ball, også kalt «grisen». Og her er faktisk 13 et lykketall. Spill av typen petanque er registrert i Guinnes Rekordbok som verdens eldste sport på grunnlag av funn i egyptiske farao-graver fra ca. år 3000 før vår tidsregning.

I radiostyrt motorsport, som du heller kanskje ikke ville trodd var en øvelse under et Norgesmesterskap, skal det konkurreres i klassen 1:8 offroad. Det kjøres på baner av jord og leire - som også har innslag av heller, kunstgress og asfalt. I Norge an løse lisens som sjåfør fra det året man fyller 13 år, og det finnes det mellom 40 og 50 lisensierte førere

Det andre idrettene det skal kåres norgesmestere i er aquabike, boccia, bryting, rundbane båt, dans, el-innebandy, functional fitness, gymnastikk og turn, kajakkpolo, luftsport, motorsykkelsport, orientering, padling, rugby, seiling, skate, skyting, styrkeløft og vektløfting.

Historie
Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i 2018.

Nesten 1000 deltagere fra 24 idretter deltok under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK i 2018. Året etter ble NM-veka på nytt arrangert i Stavangerregionen, denne gangen med 39 idretter på programmet, 94 norgesmestere ble kåret og 13 kongepokaler ble delt ut.

Velkommen til NM-veka Skien 2022!

  • Last Updated: 20.05.2022
  • Source: Telemarkreiser AL
Dates

on. 22. juni 2022

to. 23. juni 2022

fr. 24. juni 2022

lø. 25. juni 2022

sø. 26. juni 2022

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
NM-veka 2022
Your Recently Viewed Pages