Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

No President. A Story Ballet of Enlightenment in Two Immoral Acts by Nature Theater of Oklahoma

Mer info

Teaterstykke på RIMI/IMIR Scenekunst i Stavanger.

Work in process sharing of: No President. A Story Ballet of Enlightenment in Two Immoral Acts by Nature Theater of Oklahoma (US)

Det er ikke lett å være sikkerhetsvakt i dag, med livsfare lurende rundt hvert hjørne.

En offentlig sammenkomst som en teaterforestilling er et spesielt forførende mål for et angrep. Derfor har et sikkerhetsselskap blitt hyret inn - for å sørge for at alle holder seg trygge. Men er det noen gang nok å bare beskytte, i en verden der alt - selv sikkerhet - er showbusiness? Her har et lite, men suksessrikt sikkerhetsselskap, bemannet med tidligere skuespillere, blitt hyret inn for å beskytte et kostbart teaterteppe - og det mysteriet som skjuler seg bak det. Men ting er i ferd med å komme ut av kontroll da vaktene blir infiltrert av et rivaliserende sikkerhetsselskap bestående av tidligere ballettdansere, som ikke bare er kunstnerisk mer oppdatert, men også raskere og billigere, og som for enhver pris vil overta dette viktige oppdraget.

Som alltid i denne moderne verdenen - der alle konflikter løses med vold og kannibalisme - spiller livet til slutt sine lunefulle spill med vennskap, kjærlighet, svik og til slutt, håper vi, forløsning.

Med sin unike blanding av helhjertet teaterlek, konseptuell styrke og forbløffende bruk av modernistiske kunststrategier har off-off-off-Broadway-kompaniet Nature Theater of Oklahoma blitt en av de mest omtalte og innflytelsesrike amerikanske gruppene de siste årene. Regissørene Kelly Copper og Pavol Liška, som alltid er på jakt etter nye utfordringer og grenser å krysse, har nylig gått over til filmskaping.
Men nå er de tilbake på teaterscenen med noen av sine gamle, anerkjente skuespillere og utfordrer utøverne med en forrykende koreografi som trekker veksler på nesten alt som finnes: ballett, stumfilm, slap stick, calisthenics, rovdyratferd og noen virtuose moderne danseoppfinnelser akkompagnert av musikken fra "Nøtteknekkeren".

Nature Theater of Oklahoma

"Det søkes etter personell til teateret i Oklahoma! Det store naturteatret i Oklahoma kaller på deg! Det kaller på deg bare i dag! Hvis du går glipp av denne muligheten, vil det aldri komme en annen! Alle som tenker på sin fremtid, din plass er hos oss! Alle er velkomne! Alle som vil bli kunstnere, kom frem! Vi er teatret som har plass til alle, alle på sin plass! Hvis du bestemmer deg for å bli med oss, gratulerer vi deg her og nå! Men skynd deg, pass på at du ikke går glipp av fristen ved midnatt! Vi stenger ved midnatt, for aldri å åpne igjen! Forbannet være den som ikke tror på oss!"
-Franz Kafka: Amerika

Nature Theater of Oklahoma er en prisbelønt kunst- og performancegruppe fra New York under ledelse av Pavol Liška og Kelly Copper. Med hvert nye prosjekt forsøker de å gi seg selv, publikum og sine samarbeidspartnere en umulig utfordring - de arbeider innenfor de etablerte sjangrenes koder og rammer, og sprenger dem. Ingen prosjekter er formelt like, men arbeidene er alltid fulle av humor, alvor og stringens.

Ved hjelp av readymade-materiale, funnet rom, begavede egenskaper, kosmiske tilfeldigheter, ekstrem formell manipulasjon og rett og slett hardt arbeid - Nature Theater of Oklahoma lager kunst for å påvirke et skifte i oppfatningen av hverdagsvirkeligheten som strekker seg utover forestillingsstedet og inn i den verden vi lever i.

Credits for hele produksjonen
Med: Ilan Bachrach, Tale Dolven, Gabel Eiben, Robert M. Johanson, Bence Mezei, Kadence Neill
Corps de ballet: Laron Janus, Raymond Liew Jin Pin, Joana Kern, Hannah Krebs, Marlena Meier, Gustavo de Oliveira Leite, Anna Schneider, Philip Wiehagen
Tekst, regi og koreografi: Kelly Copper, Pavol Liška
Produksjon: Luka Curk Luka Curk
Scenografi: Ansgar Prüwer
Kostyme: Jenny Theisen
Lys Maarten Warmerdam
Dramaturgi Florian Malzacher
Oversettelse Ulrich Blumenbach
Produksjon (skapelse): Ruhrtriennale & Düsseldorfer Schauspielhaus
Verdenspremiere: Ruhrtriennale, 14. september 2018
Produksjon (nyoppsetning & turné): HAU Hebbel am Ufer (Berlin)
Premiere i Berlin: HAU Hebbel am Ufer, oktober 2019
Kreditter for arbeid i prosess:
Med: Ilan Bachrach, Tale Dolven, Gabel Eiben, Robert M. Johanson, Bence Mezei
Corps de ballet: Sebastian Sund, Noralf Heim

en spesiell takk til Tou Scene for husstøtte

Sist oppdatert: 07/11/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt