Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger Sandnes

Norsk KAFFE festival

Overview

Hvis vi ser bort fra vann, er kaffe en av de mest utbredte drikkene i verden. Norge er i verdenstoppen når det gjelder kaffeforbruk i forhold til folketallet

Hvis vi ser bort fra vann, er kaffe en av de mest utbredte drikkene i verden.

Norge er i verdenstoppen når det gjelder kaffeforbruk i forhold til folketallet

Duften av kaffe er noe helt spesielt. Om lag 1000 ulike aromatiske forbindelser er gjemt inne i en kaffebønne – mer enn 850 er kjent. Gjennom brenneprosessen frigjøres disse. Etter at kaffen er brent, males den. Jo finere kaffen er malt, desto kortere tid bruker vannet på å trenge inn i kaffekornene og trekke ut de ønskede smaksstoffene. Hvilken malingsgrad du skal bruke, avhenger av hvilken tilberedningsmetode som skal benyttes kaffens smak er ulik i forhold til voksested. Bønner fra ulike land eller regioner kan vanligvis være preget av forskjeller i smak, aroma, fylde og surhetsgrad. Disse smaksegenskapene er avhengige ikke bare av regionen hvor kaffen dyrkes, men også av genetiske underart og prosessering.

I dag regnes kaffe som en sosial drikk, men med svært forskjellige anvendelsesmåter fra land til land og i forskjellige kulturer. Kaffen er en viktig del av en moderne livsstil.

Norsk KAFFE festival har som mål å bringe KAFFE enda mer ut til folket.   

  • Last Updated: 15.11.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

sø. 26. mai 2019

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Norsk KAFFE festival
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad