Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Norway Chess i Stavanger

Mer info

Norway Chess 2024 i Stavanger. Sjakkeventyret, i dag kjent som Norway Chess, startet i 2012 med ideen om å lage verdens sterkeste sjakkturnering på norsk jord.

I 2013 ble det en realitet da verdens beste spillere inntok Stavanger. Det har de gjort hvert år siden den gang. I dag er det trygt å si at Norway Chess har klart å bli en av verdens mest anerkjente og prestisjefylte sjakkturneringer. Hvert år møtes sjakkeliten i Stavanger for å delta i denne actionfylte turneringen, og for mange spillere er det kanskje den mest attraktive turneringen de deltar på. Gjennom Norway Chess har Stavanger blitt til en av verdens sjakkmetropoler.

Norway Chess 2024 er nå like om hjørnet og vil finne sted i Finansparken i Stavanger, fra 27. mai t.o.m. 7. juni. Som tidligere år, inviteres den ypperste verdenseliten i sjakk til turneringen. Dette er 12. gang Norway Chess arrangeres, og Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, og verdensmester Ding Liren er bare noen av de store navnene som blir å se under turneringen.

Skriver historie ved å likestille kvinner i sjakksporten

Årets arrangement vil være av det av det historiske slaget når Norway Chess også inviterer til verdens første likestilte turnering for verdens beste kvinnelige sjakkspillere. Verdensmester for kvinner, Ju Wenjun, Anna Muzychuck og resten av eliten på kvinnesiden skal spille i samme sal som de mannlige sjakkspillerne – med samme spilleformat, og med samme premiepenger. Dette er et solid grep gjort for å gi kvinnelige toppspillere større muligheter og rollemodeller for kvinner i sjakk.

Ta turen til Finansparken i Christen Tranes gate 35 i Stavanger for å oppleve dette live. Billettsalg i døren, ingen forhåndsregistrering nødvendig. Er du ikke i Stavanger kan du følge sendingene på TV 2 sport og på chess.com.

I løpet av fjorårets turnering nådde Norway Chess 4 millioner seere bare via nasjonal TV i Norge.

I tillegg til hovedturneringen i Finansparken, har Norway Chess flere sidearrangementer; Norway Open fra 24. til 30. mai på Clarion Energy Hotel, Parksjakkturnering for ungdomsskoler 31. mai i Bjergstedparken, og næringslivkonferansen, Norway Summit, 5. juni på Fiskepiren.

Guinness verdensrekord under Norway Chess?

Søndag 2. til tirsdag 4. juni skal podkasterne og sjakkekspertene Askild Bryn og Odin Blikra Vea forsøke å sette en vanvittig Guinness verdensrekord. Målet er å spille lynsjakk mot hverandre hele 61 timer i strekk. Det hele skal skje i Stavanger mens verdens beste sjakkspillere, inkludert Magnus Carlsen, spiller den prestisjetunge turneringen Norway Chess.

Dette er et unikt rekordforsøk som både handler om samarbeid og konkurranse på samme tid. Det gjelder å slå rekorden sammen, samtidig som det blir en intens og spennende match mellom Askild og Odin. I ukesvis har de forberedt seg fysisk og mentalt på denne enorme utfordringen. Du kan følge jakten på verdensrekorden i Finansparken i Stavanger eller på Chess.com.


Sist oppdatert: 06/08/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt