Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

Notodden Bluesband

Overview

Notodden Bluesband kommer til Ibsenhuset i Skien.

I mai 2023 slipper Notodden Bluesband, en institusjon i norsk blues, en ny, fantastisk skive; «Sekund av evigheten» – ei skive hvor bandet tolker musikeren, lyrikeren og samfunnsrefseren Jan Toftlund også kalt «Danmarks Bob Dyland».

Notodden Bluesband har holdt det gående i en mannsalder og har egentlig aldri gitt seg. Musikken tok dem landet rundt og de var å regne som ledende innen sjangeren sammen med Bergen Bluesband, Bryggerigangen Bluesband og Kåre Virud. TV-opptredener, bra platesalg og en vanvittig reisevirksomhet gjorde dem nærmest til superstjerner på 80- og 90-tallet. Bandet var også en viktig faktor til at vi i dag har en internasjonal Bluesfestival på Notodden.

Notodden Bluesband kom i 2013 over en artikkel i den danske avisa Jyllandsposten. Artikkelen omhandlet musikeren, lyrikeren og samfunnsrefseren Jan Toftlund og den utløste en nysgjerrighet til å finne ut mer om den danske trubaduren som døde i 1990, kun 41 år gammel.

Notodden Bluesband dro på studietur til Danmark på jakt etter nerven til han som ble født i 1949 i København og som vokste opp i det steinharde miljøet rundt Ravnsborggade. Etter møter med Toftlunds sønner og tidligere kone, medmusikere og forlegger fant de en djevelsk ærlighet hos mannen som uforbeholdent støttet de absolutt nederst på rangstigen. De fant en samfunnsrefser som tok et oppgjør med dobbeltmoralen, som sterkt tok avstand fra hvordan samfunnet behandlet de gamle og som ikke gikk av veien for også å refse sine egne på venstresiden om nødvendig.

Jan Toftlunds tekster er kanskje mer relevante i dag enn da de blei skrevet. Notodden Bluesband har i flere år jobbet med norske versjoner av Toftlunds uutgitte tekster. Resultatet presenteres i mai 2023. Musikken er komponert av Trond Ytterbø og Torgeir Hefre.
 
Notodden Bluesband er:
Trond Ytterbø – vokal / gitarer / munnspill
Torgeir Hefre – tangenter / kor
Jørn Pedersen – gitarer
Jørn Øystein Johansen – bass
Paal Øymo – trommer / vokal

Billettpriser:
Ordinær: 320

  • Last Updated: 24.03.2023
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 5. mai 2023 20:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Notodden Bluesband
Your Recently Viewed Pages