Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

Nuart Festival 2018

  • Kvitsøygata 25, Stavanger
  • +47 93266343
  • 6. september 2018 - 9. september 2018
  • (4 Upcoming Dates)
Overview

En gatekunstfestival som blir arrangert årlig i Stavanger. Kunstverkene stammer fra situationisme, graffiti, post-graffiti, muralisme, tegneseriekultur, sjablongkunst og aktivisme.

En gatekunstfestival som blir arrangert årlig i Stavanger. Kunstverkene stammer fra situationisme, graffiti, post-graffiti, muralisme, tegneseriekultur, sjablongkunst og aktivisme. Dette er en spennende og populær kunstgren og denne festivalen har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt. Årets festival finner sted 6. til 9. september. 

Nuartfestivalen  - en festival som stimulerer til debatt
Nuartfestival følger ønsket til Nu teams om å tilby en årlig plattform for nasjonale og internasjonale kunstere som arbeider utenfor de tradisjonelle systemene. Festivalen har som målsetting å stimulere til debatt ved å utfordre fastlåste oppfatninger om hva kunst er, og mer viktig kan være. Nuart ønsker å tilby internasjonalt relevant, utfordrende og dynamiske omgivelser for kunstnere, studenter, galleribesøkende og publikum. De ønsker likevel å være en festival som har som mål å reflektere kulturen så vel som å være behjelpelig med å definere den. 

Fanger oppmerksomhet fra hele verden
Nuart har som mål å utforske og presentere nye bevegelser og arbeid innenfor området som løslig defineres som gatekunst.  Gatekunst har sine røtter i situasjonskunst, graffiti, post-graffiti, muralisme, tegneseriekunst, sjablongkunst og aktivismekunst i tillegg til flere. Det er uten tvil den mest spennende utvikling innen visuell kunst de siste tiårene. En bevegelse som fanget oppmerksomheten til det generelle publikum, samlere, auksjonshus og kuratorer over hele verden. 

Verdensledende kunstnere med kunstnerisk frihet
Nuart består av en serie utstillinger over hele byen, forestillinger, performanse, intervensjoner, debatter og workshop omfattet av dagens trender og bevegelser innen gatekunst, gjort av noen av verdens ledende utøvere og fremadstormende navn. Gatekunst som en sjanger har utviklet seg betydelig i de siste årene, og Nuart er en ledende festival på verdensbasis med tanke på identifisering, promotering og presentasjon av både pionerer og kommende talenter på området. Kunstnere som deltar på festivalen er blant de mest anerkjente og progressive offentlige kunstøvere i verden. Nuart fortsetter å lede frem en ny form for kunstutstilling som ikke er institusjonalisert eller kommersiell, og som gir kunstnerne frihet til å uttrykke seg til det fulle. Uten de tradisjonelle restriksjonene av kuratoriske eller bedriftspreferanser, fortsetter festivalen å frembringe det beste i de inviterte gjestene.  

Idealistisk festival
Nuart er en ikke kommersiell festival, drevet av en liten gruppe av idealistiske frivillige, rebeller og ukonvensjonelle profesjonelle kunstnere.  

Stavanger Sentrum Street Art Tours
Takes you through 16 years of Nuart Festival’s impressive Street Art history and the evolution of Stavanger into one of the world’s leading destinations for Street Art.

WHEN
Every Saturday from 6 May until 14 October at 13:00

MEETING POINT
Outside Region Tourist Office, Strandkaien 61, 4005 Stavanger

TICKETS
Adult 150kr
Senior / Students 100kr
Child (under 11): Free
Family ticket (2 adults, 2 students): 400kr

Tickets can be purchased in person from Region Stavanger or online (www.streetarttours.no)
* Please validate your ticket with the guide prior to departure of the tour.

 

  • Last Updated: 19.06.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

tors 6. september 2018

fre 7. september 2018

lør 8. september 2018

søn 9. september 2018

See All
Nuart Festival 2018
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad