Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Holmestrand

Nyåpning av Aluminiummuseet

  • Weidemannsgate 8, Holmestrand
  • +47 33051355
  • 23. november 2019
  •  /  15:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Vestfoldmuseene IKS inviterer til åpning av det nye Aluminiummuseet i Holmestrand 23.november

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen kommer. Kommer du?

 

PRESSEMELDING

Gjenåpning av Aluminiummuseet
 – et omstøpt og resirkulert museum

Aluminiummuseet i Holmestrand kan endelig etter to år ønske velkommen til en ny utstilling like moderne og framtidsrettet som aluminiumindustrien er det. Aluminiummuseet, som er en avdeling i Vestfoldmuseene, åpnet i 2002, og er det eneste i Norge som har fortalt den rike norske tradisjonen for videreforedling av aluminium. Nå er perspektivet utvidet, og formidler også industriens verdikjede og produktutviklingen fra den spede begynnelse fram til dagens høyteknologiske virksomhet.

Museet har gjennomgått omfattende fornyelse, og er like mye en samtidsarena og visningssted for aluminium som formidler av historie. Selve ombyggingen og utviklingen av det nye utstillingskonseptet er finansiert av private og offentlige aktører, hvorav Norsk Hydro er den største bidragsyteren.

Museets nye utstillingskonsept bygger opp under metallets status som eksplisitt moderne. Ved hjelp av symboler og utstillingsarkitektoniske løsninger, fokuseres det på metallets livssyklus, dets estetikk, muligheter og anvendelsesområder. Museet befinner seg slik sett i et grenseland mellom museums- og historieformidling, design og kanskje til og med kunst. I denne prosessen har kunstneren Arne Nilsskog vært helt sentral.

I gulvet lyser blant annet uendelighetssymbolet i form av 19 modernistiske stilleben. Det illustrerer ikke bare at dagens virksomhet i Holmestrand er basert på omstøpning og resirkulering, men også hvordan utstillingsobjekter blir gjenbrukt og får ny aktualitet.

Museet ønsker å vise bredden i innovativ virksomhet og metallets rolle som sentral drivkraft i det norske moderniseringsprosjektet. Aluminium omgir oss på alle kanter – i bygninger, båter, fly og biler, husholdningsmaskiner, emballasje, datamaskiner, mobiltelefoner og oppbevaring av mat og drikke, men de færreste tenker over dette. Mens jern- og bronsealder er behørig omtalt og kjent for de fleste, er aluminiumalderen fortsatt et ukjent begrep. Det vil Aluminiummuseet gjøre noe med, og målet er å vekke interesse for moderne historie utover lokalsamfunnets rammer.

I et spennende utstillingsarkitektonisk miljø med paralleller til innovasjon og utvikling, formidles metallets egenskaper og Holmestrands historie i et nasjonalt og globalt perspektiv. Bedriften her i har i løpet av sin 100-årige historie vært en integrert del av noen av de største de største internasjonale og nasjonale aluminiumselskapene, og har utviklet seg til et av Norges mest avanserte og framtidsrettede industrimiljøer. Bærekraftig utvikling og miljøproblematikk er et sentralt tema samtidig som satsingen på miljøvennlig produksjon og resirkulering har fokus.

Ved hjelp av moderne formidlingsmetoder, digitale løsninger og oppdatert design, ønskes publikum, uansett alder og kjønn, etnisk bakgrunn og kunnskap, velkommen til av Aluminiummuseet.

 

Velkommen til gjenåpning lørdag 23. november
kl. 15.00 i Weidemanns gate 8, Holmestrand
Åpning ved klima- og miljøminister Ola Elvestuen.
Taler og kulturelt innslag. Enkel bevertning.

 

 

Kontaktperson ved Aluminiummuseet:
Kristin Skjelbred
Mob.: 482 50 299
E-mail: kristin.skjelbred@vestfoldmuseene.no

 

 

Følg med på Aluminiummuseets facebookside

  • Last Updated: 20.11.2019
  • Source: Visit Sandefjord
Dates

lø. 23. november 2019 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Nyåpning av Aluminiummuseet
Your Recently Viewed Pages