VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SOLA

NY DATO! Tananger havfiskefestival

Overview

Tanangerfestivalen eller Fiskefestivalen i Tananger var faktisk opptakten til hele den organiserte havfiskesporten i Norge og faktisk resten av Europa.

Tanangerfestivalen eller Fiskefestivalen i Tananger var faktisk opptakten til hele den organiserte havfiskesporten i Norge og faktisk resten av Europa.

Havfiskeklubben Stavanger Deep Sea Fishing Club ( SDSFC ) ble startet i 1959 av initiativtakerne hotelldirektørene Rolf Ring fra Atlantic Hotell, og Odd Ødegård på Hummeren Hotell. Målet var å skape en aktivitet som skulle trekke flere turister til byen. Og det klarte de til gangs. Fiskefestivalen i Tananger eller Tanangerfestivalen har gjennom årene blitt et begrep i havfiskekretser.

Delvis etter initiativ fra SDSFC ble det europeiske fiskeforbund grunnlagt og konstituert med sitt første styre under et møte i Loe i England i 1961. På dette konstituerende møte deltok Rolf Ring og Walther Søiland som ble oppnevnt som de første representanter i EFSA`s Standing Committee

I de første årene var det flest utenlandske deltagere i Tanangerfestivalen. Først fra midten på 60-tallet fikk nordmenn øynene opp for denne nye sporten. Og innen utgangen av sist århundre var mer enn 5000 personer registrert i 55 havfiskeklubber her i Norge.

Fiskekonkurransen                                                                                                                                                                                                       Konkurransen som går over 3 dager; starter torsdag kveld og fortsetter på dagtid fredag og lørdag. Totalt er det 15 timers effektivt fiske.

 

  • Last Updated: 13.05.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 20. august 2020

fr. 21. august 2020

lø. 22. august 2020

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
NY DATO! Tananger havfiskefestival
Your Recently Viewed Pages