Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

nyMusikk: Jonas Cambien Trio

  • Kvitsøygaten 25, Stavanger
  • +47 51530595
  • 20. oktober 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

nyMusikk: Jonas Cambien Trio // Chattermark

nyMusikk: Jonas Cambien Trio // Chattermark
Jonas Cambien Trio
Andreas Wildhagen - trommer - (Paal Nilssen-Love Large Unit, Nakama)
André Roligheten - treblåsinstrumenter - (Gard Nilssen Acousitc Unity, Friends&Neighbors)
Jonas Cambien - piano og komposisjoner - (Aksiom, Simiskina)
Jonas Cambien kom fra klassiske studier i Brussel til jazzstudier ved Norges Musikkhøgskole for over ti år siden. Møtet mellom samtidsmusikk og jazz preger fremdeles trioen på sitt vis, der Cambiens ulike ideer møter de ulike temperamentene til trommeslager Andreas Wildhagen, med bakgrunn fra band som Nakama og Paal Nilssen-Love Large Unit og treblåser André Roligheten, som blant annet har spilt i Gard Nilssen's Acoustic Unity og Albatrosh.
Å høre Jonas Cambien Trio kan være som å fjerne urskiven på musikken og titte inn på de ulike tannhjulene og fjæringene som får det hele til å gå rundt. Nøkkelen ligger i måten de tre musikerne spiller sine ulike roller, noen ganger tilsynelatende helt uavhengig av hverandre, andre ganger som én organisme hvor det er vanskelig å si hvor Rolighetens ansatser slutter og Wildhagens cymbalslag starter, om det er et kantslag eller et stykke preparert piano som lager den eller den lyden. Det er idérikt, men musikken forteller allikevel aldri mer enn den må. Det er opplevelser som i det ene øyeblikket handler om gleden ved å møte en barnslig melodi, i det neste om lettelsen over å skjønne hvordan en tilsynelatende vrien musikalsk ligning henger sammen, å få se den løse seg opp før den forsvinner, musikken slutter og gjør plass til nye, forunderlige øyeblikk i Jonas Cambien Trios verden. (tekst: Filip Roshauw)
«Mycelium» av Chattermark (Gunhild Seim trompet/effekter og John Lilja bassgitar/effekter)
«Mycelium» er en hyllest til naturen og de nære ting. Stykket, av og med duoen Chattermark, er inspirert av lange turer i skogen under pandemien. Det ble originalt laget som bestillingsverk til Festival of New Trumpet Music i New York, og ble vist på onlineversjonen av denne festivalen i september 2021. Chattermark samarbeidet i den anledning med fotograf Christine Urdal om en musikkvideo, men på denne konserten fremføres musikken i konsertversjon, for første gang i Norge!
Den norsk-amerikanske duoen Chattermark har rykte på seg for å være uforutsigbar. Etter å ha jobbet sammen i andre band i mange år, dannet Seim og Lilja en duo ut fra et ønske om å forlenge instrumentenes naturlige lyder og funksjoner ved bruk av elektronikk. Dette danner grunnlaget for helt nye delikate lydlandskaper.
www.gunhildseim.com

  • Last Updated: 15.10.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 20. oktober 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
nyMusikk: Jonas Cambien Trio
Your Recently Viewed Pages