VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland

Ogna Gje Jazz!-Festival- 6 nov- Cirrus & Anne-Marie Giørtz trio

Overview

Jazzfestival på Ogna.

Band som spiller på fredagen på Ogna Gje Jazz!-Festival:

Cirrus er en kvartett bestående av Eva Bjerga Haugen (vokal), Inge W. Breistein (saksofoner), Theodor B. Onarheim (bass) og Stein Inge Brækhus (trommer).

Kvartetten hadde sin debutkonsert MaiJazz i 2011 og holdt konserter i inn- og utland de påfølgende årene. I 2013 var de tilbake på MaiJazz med utgivelseskonserten til debutalbumet "Méli Mélo", som fikk kritikerroste både nasjonalt og internasjonalt. Roald Helgheim i Dagsavisen og Ian Patterson i All About Jazz erklærte begge albumet som et av årets absolutte høydepunkter.

Cirrus har gjennomført flere turer, blant annet organisert av Vestnorsk Jazzsenter, og var et av bandene som mottok arbeidsstipend fra Norsk Jazzforum for 2014. Kvartetten ble valgt ut i 2014 for å delta i Nattjazz 'showcase-program, Jazz Norge i et nøtteskall, og kvartettens konserter er ved flere anledninger blitt sendt på nasjonalstatsradio (NRK P2).

Musikken til Cirrus best beskrevet som europeisk kammerjazz med elementer og inspirasjon fra nordindisk klassisk musikk, franske chansons og eksperimentelle populær musikk. Musikken er satt sammen av selvkomponerte, brennende rytmiske og sterke melodiske melodier med god plass for improvisasjonsgnist.

Anne- Marie Giørtz trio

Anne-Marie Giørtz: vokal, piano, guzheng, og perkusjon
Eivind Aarset: diverse gitarer og elektronikk, m.m
Peter Baden: diverse trommer, perkusjon, og elektronikk

Ab und Zu og Trio de Janeiro er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne - Marie Giørtz. Den allsidige vokalisten har vært å regne med siden tidlig på åttitallet. I 2008 startet hun Anne - Marie Giørtz trio sammen med gitaristen Eivind Aarset og trommeslageren Peter Baden hvor det meste av musikken er egenskrevet. I 2009 ga trioen ut Cd ?en "På egne vegne". I ferbuar 2016 kom oppfølgeren "Capital Punishment for Cars" . Konsertrepertoaret består hovedsakelig av materiale fra denne siste CD ?en.

Gitaristen Eivind Aarset har spilt med Anne- Marie Giørtz helt siden tidlig åttitallet. Han har gjennom sitt eget band og i samarbeidene med bl. a Jan Bang, Arve Henriksen, Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft, vært en pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen i Norge. Han benyttes svært flittig av diverse utenlandske musikere i ulike prosjekter som bl.a Jon Hassel, Dhafer Youssef, Tigran Hamsyan, Sly & Robbie, Andy Sheppard for å nevne noen.

Trommeslager og perkusjonist Peter Baden er en svært allsidig musiker. Han har arbeidet med bl.a Mari Boine, Thea Hjelmeland, Anneli Drecker, Marylin Mazur for å nevne noen. I tillegg har han gjort en lang rekke sceniske produksjoner. Bl.a. "Rytmer fra Verdensrommet".

Utdrag fra et par kritikker av Cd ?en "Capital Punishment for Cars"

Fredrik Wandrup; Dagbladet:

"En frodig, tilbakelent og inntrengende plate, til tider singlende var- som, andre ganger dundrende slagkraftig. Anne-Marie Giørtz lar ordene slippe til, mot en vegg av tid- og stedløse lydkulisser. Jazz beveger seg langs endeløse veier. "

Ando Woltmann, Jazznytt:

"Albumet er intet mindre enn et glitrende stykke musikk fra en innovativ og uredd kunstner. ....Produsert av husbond og gitarist/lydforsker Eivind Aarset er dette en svært variert samling kutt, som på mesterlig vis veksler fra støyete til de vare.... Tekstene er dessuten med å skape en krass kant til de svært oppfinnsomme arrangementene, og med perkusjobist Peter Baden i det kreative hjørnet og en gjennomført topp lydproduksjon er dette ganske enklet gull. "

Jan Granli, Salt Peanuts:

"Dette er blitt Anne-Marie Giørtz mest gjennomførte og beste album til nå! Den bør kunne åpne opp for henne, både hjemme og ute, og med disse musikerne er hun i verdens beste hender. Det er sjelden jeg har vært så glad for en «come back»-plate som etter å ha hørt gjennom «Capital Punishment for Cars» noen ganger. Jeg blir rett og slett glad, lykkelig, og kanskje også et litt bedre menneske, av å høre på Anne- Marie Giørtz, Eivind Aarset og Peter Baden og deres «Capital Punishment for Cars». Og det synes jeg adskillig fler enn meg skal få lov til å oppleve, så la for all del verden også få oppleve dette, ikke bare på plate, men også på konsert! "

Dørene åpner kl. 18.00

Salg av mat & drikke

  • Last Updated: 15.06.2020
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 6. november 2020 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ogna Gje Jazz!-Festival- 6 nov- Cirrus & Anne-Marie Giørtz trio
Your Recently Viewed Pages